Coronavirus, Explained

Ik kijk naar vele critici deze dagen dus ik dacht laat ik eens de officiële kanalen bekijken: Op Netflix staat “Coronavirus Explained”, een documentaire met “deskundigen” en een “duidelijk, informatief zicht op Covid-19 “.

Vooraan in de documentaire werd verteld: “But many who work with infectious disease knew a pandemic like this was comming. In the spring of 2019, months before the first case of covid-19, we interviewed several of them for this show.“. Wat? In de lente van 2019? Waren ze toen deze documentaire al aan het opnemen? Meteen daarna werd geswitched naar de eerste “expert”: Bill Gates

Stukje verder: “But experts stayed worried” en meteen weer naar Gates. Is dat de “deskundige” die ze in de vooraankondiging bedoelen? Bill Gates is niet eens een Medical Doctor (MD). Bill Gates is een entrepreneur die behoorlijk wat belangen heeft in vaccins. Ik kan die niet zien als “deskundige” en zeker niet als neutraal.

Opvallend weinig informatie over Covid-19. Ik had zeker gehoopt dat men met de publicatie zou komen waarin de link van SARS-CoV-2 (virus) naar Covid-19 (ziekte) zou komen, zoals de postulaten van Koch en Rivers voorschrijven. Je zou toch denken dat dit een evident onderdeel van een documentaire over een pandemie is. Maar nee, niets van dat. Geen enkel bewijs, zelfs geen aanwijzing.

Vervolgens gaat het maar door over pest, pokken en de spaanse griep die 20 tot 100 miljoen mensenlevens heeft gekost, ruim 100 jaar geleden.

Gevolgd door meer en meer angstaanjagende plaatjes die werkelijk NIETS met de huidige situatie te maken hebben. “Een virus kan net zo verwoestend zijn als een bom of een raket“. WAT? Wat voor een opmerking is dat nou weer.

Nee, een informatieve documentaire is dit zeker niet. Meer een propaganda-film om ons nog meer angst aan te jagen. Joseph Geubbels zou er trots op zijn geweest. En een geweldige commercial van de Gates Foundation, niet te vergeten. Ik vraag me weer af wie deze film betaald heeft.

Nog één laatste, omdat ie zo ironisch is: over de spaanse griep van 1918 verteld de commentator “Medische dossiers werden toen niet goed bijgehouden” als hij verteld over de slachtoffers. Maar even later wordt een statistiek erbij gehaald waarmee ze de huidige lockdown verantwoorden. Plotsklaps hebben ze (in 2007) cijfers van 2 steden in de US gevonden, eentje MET lockdown en eentje ZONDER lockdown. Tja, daar ligt dan toch wel het bewijs, of niet?

Ik vond het een bijzonder slechte documentaire. Mijn twijfels zijn ook zeker niet weggenomen; ik denk zelfs toegenomen.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona. Bookmark de permalink.