Pointer – KRO – NCRV

Gisteren de Netflix documentaire bekeken. Vandaag de uitzending bij de KRO – NCRV van Pointer over “Nepnieuws”. Wat opviel is dat ze niet echt moeite gedaan hebben om een fatsoenlijk onderzoek te doen. Een paar (toegegeven) eenvoudig te weerleggen berichtjes op Facebook werden uitgebreid besproken. Een (Italiaanse) man die van het dak af springt, een meisje aan een touw (gepost door een man uit Azië) en een Duitser uit Berlijn met een ziekenhuisfilmpje. Als dit is waar je het overweldigende nepnieuws op baseert dan vind ik het heel mager en vooral heel erg jammer.

Maar er wordt wel geïllustreerd, als een soort subliminals , met beelden van o.a. David Icke. Pointer gaat er verder totaal NIET op in. De beelden worden slechts gebruikt als een flits tussendoor. Net genoeg om het gezicht van David Icke (rechts) te herkennen. Ik ken dit interview met Valuetainment. Goed interview, vond ik, boeiend. Pointer heeft ook een prachtig moment gecaptured: “Denkt u dat het virus niet bestaat? – Wat is het wetenschappelijk bewijs?”. Persoonlijk vind ik de ondertitels niet juist want David zegt: “Produce the scientific evidence that it does” ofwel, beter vertaald, en absoluut niet vragend maar meer dwingend: “Produceer het wetenschappelijk bewijs dat het bestaat“. Daarmee doelt hij op hetzelfde als ik in een eerder blog “Bestaat Covid-19 ?” en dat kun je zien als je het interview en het verband waarin hij dit zegt bekijkt. Die vraag is legitiem: Laat ons zien, aan de hand van wetenschappelijk bewijs (de postulaten van Koch / Rivers) dat het bestaat. De burger heeft daar recht op.

Hier ligt nou een uitdaging voor deze zogenaamde echte journalisten van Pointer. Ga op onderzoek uit en beantwoord die vraag. Ik ben daar al dagen mee bezig. Ik kan het niet vinden. De enige wetenschappelijke citaten die ik vind over de relatie van SARS-CoV-2 en Covid-19 halen de aangetoonde bewijzen (postulaten) van SARS uit 2003 aan. Het plaatje hierboven overigens (leuk om te vermelden) is uit een interview van London Real (onder) dat, na miljoenen views, door YouTube is verwijderd.

Op dezelfde manier kwam overigens ook Andrew Kaufman voorbij bij Pointer. Klein stukje zonder er ook maar met één woord op in te gaan:

Een medisch dokter die ook gewoon de vraag heeft gesteld: “waar zijn de wetenschappelijke onderzoeken die aantonen wat jullie zeggen?“. Deze mensen stellen allemaal heel legitieme vragen. Vragen waar ik ook wel eens antwoord op zou willen hebben. Maar het resultaat is dat ze structureel, na miljoenen views, van YouTube worden afgedonderd, GECENSUREERD! Ik heb onder ieder plaatje een linkje gezet naar hun eigen sites zodat je naar hun eigen woorden kan kijken en luisteren. Je hoeft het helemaal niet te geloven. Ik geloof ook niet ALLES wat er gezegd wordt. Maar ik vind er wel waardevolle input die in mis in de Main Stream Media.

Al met al over Pointer: Als dit de kwaliteit is van de documentaires van de publieke omroep dan is het zonde van het belastinggeld. Ik begin stilaan te begrijpen waar sommigen het woord “staatspropaganda” vandaan halen. Ik begrijp ook niet waarom serieuze journalisten hier aan mee werken. Is het opdracht? Is het zwart maken van concurrentie? Is het opportunisme? Ik heb geen idee.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.