CENSUUR zonder evaluatie.

Als je een andere mening deelt als de gevestigde (veelal van bovenaf bepaalde) mening wordt je al snel als gekkie afgeschilderd. Complotdenker, “doorgesnoven hooligan” of zelfs crimineel. En vaak wordt al tevoren bepaald wat die andere (verboden?) mening is.

Op 18 augustus jl. kwam de film Plandemic Indoctornation uit. Om 18:00 zat ik voor mijn scherm afgestemd op London Real. Zoals Brain Rose (mijn held) voorstelde maakte ik een linkje op mijn Facebook. Direct kreeg ik een melding: “misinformatie!” en GEVAAR!!! Nog VOORDAT de film was begonnen, een wereldwijde première.

Facebook of Google kende de inhoud van deze film nog niet eens maar de stempel was er al op gedrukt. Waarom mogen we deze film niet zien? Waarom stelt men alles in het werk om ons te beletten hier naar te kijken. Als je nu in Google “Plandemic Indoctrination” zoekt wordt je overspoeld met zogenaamde “FACT-CHECK” sites die op een bijzonder kinderachtige wijze hele kleine gedeeltes er uit lichten en belachelijk maken. Telkens komen de woorden “conspiracy theorie” en “misleading statements” terug. Maar de hooflijnen en belangrijke claims worden nergens betwist.

Ironisch genoeg is dat precies waar een gedeelte van deze film over gaat. Het feit dat giganten als Google en Facebook zwaar beïnvloeden wat wij voor ogen krijgen. Dat de grote TechGiganten ons beletten afwijkende meningen te lezen en tot ons te nemen, mee te wegen in onze vorming van onze mening.

Ik vond de film goed. Bijzonder goed. Conspiracy Theories? Ik zie weinig tot geen theorieën. Wel veel feiten die je ergens anders niet hoort en je aan het denken zetten. Een van de belangrijkste vragen die men stelt is: “Mogen personen met een immens belang in de pharma-industrie het beleid bepalen van WHO, CDC, RIVM en daarmee overheden?“. Nou? Wat vind jij daarvan?

En het statement “De CDC heeft het Corona-virus gepantenteerd. DAT is illegaal, crimineel. “. Dat statement wordt onderbouwd: ten eerste is het patenteren van een natuurlijk fenomeen in strijd met de wet. Dus indien een (corona)virus natuurlijk is ontstaan MAG je het NIET patenteren. ILLEGAAL. Het mag wel als het ontwikkeld is in een laboratorium maar DAT is in strijd met een aantal wetten en verdragen m.b.t. biologische oorlogsvoering. Ergo: deze patenten zijn in strijd met wet en regelgeving, links-om of rechts-om. ILLEGAAL. CRIMINEEL. Ik zie een volkomen legitiem statement. En het zet me aan het denken …

De film zit vol met dit soort feiten, vragen en statements. De moeite waard. Ga het kijken en vorm zelf je mening.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona met de tags , , . Bookmark de permalink.