Elektronisch Patiëntendossier

Het Elektronisch Patiëntendossier is al jaren een onderwerp van discussie; opt-in, opt-uit, beperkt toegang, zorgverzekeraars wel of niet, etc, etc. We zijn er blijkbaar nog lang niet uit. De privacy kan steeds niet geborgd worden en misbruik is nu al schering en inslag. Ik heb bewust gekozen om hier NIET aan mee te doen. Artsen mogen best mijn gegevens delen maar zolang er verzekeraars e.d onbeperkt toegang hebben wil ik er niet in.

Vandaag was ik bij mijn nieuwe huisarts. Alleen maar lof maar de assistente vertelde me iets waar ik toch wel van schrok. Ze had waargenomen dat ik bij de inschrijving expliciet NEE had gezegd tegen het EPD maar merkte daarbij op dat dit, op dit moment, geen zin heeft. Het EPD is namelijk voor IEDEREEN in gebruik genomen i.v.m. de corona-crisis. Of je dat nu wil of niet, het is (tijdelijk?) mandatory.

Mocht je jezelf nog afvragen wat deze overheid er allemaal doordrukt, ge- en/of mis-bruikmakend van de huidige “crisis” dan heb je hier WEER een prachtig voorbeeld. Gewoon de gehele discussie omzeilen en als soort “noodmaatregel” doorvoeren. De landelijke “noodwet” is er echter nog niet en hoe moet je dit (landelijk) verpakken in gemeentelijke noodverordeningen?

Zou me dus niet verbazen als dit is doorgevoerd zonder enige wettelijke basis.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona met de tags , . Bookmark de permalink.