Wat kunnen we doen?

Steeds meer mensen beginnen te twijfelen. Steeds meer mensen zijn er klaar mee. Maar dan komt de vraag: “Wat kunnen we doen?“. Een gevoel van machteloosheid of angst voor de boetes. Het aloude “Ik weet het wel maar wat doe je er aan?“. Allerlei redenen om maar gewoon met de kudde mee te gaan. Ik krijg dagelijks die vraag. Wat kunnen we doen? Kunnen we er wel iets aan doen? Mijn antwoord is JA! Dat kunnen we. Wat? Hier een paar simpele tips die ook werkelijk helpen:

Stop met het gebruik van GOOGLE en BING! Er zijn veel betere alternatieven, bijvoorbeeld DuckDuckGo.com . Google beïnvloed wat jij te zien krijgt. Je kunt onmogelijk een goede onderbouwde mening vormen als je alleen maar te zien krijgt wat door Google of Bing als “geoorloofd” wordt aangeduid. Maar wat erger is: Google verzameld en verkoopt jouw zoekinformatie. Kennis is macht en daar wordt, op zeer grote schaal, misbruik van gemaakt.

Stop met het gebruik van Gmail, Outlook (Hotmail). Er zijn heel veel betere en meer integere e-mail-providers die wel jouw privacy respecteren. Niet alleen worden er (aangetoond) mails gefilterd die nooit bij je aankomen maar Gmail en Microsoft laten (op zijn minst) Meta-analyses los op jouw e-mail. Overigens is ook dat meermaals aangetoond. Wederom: KENNIS = MACHT. Heb je teveel aan je Gmail- of Outlook-mail gekoppeld? Sluit een e-mail-account af bij een andere (integere) provider en gebruik die voor de zaken die er toe doen. Zet vervolgens een doorsturing aan.

Lees artikelen helemaal en niet alleen de kop (soundbites). Heel vaak wordt er in de titel iets gesuggereerd wat verderop in het artikel enorm afgezwakt wordt. Neem dit artikel als voorbeeld: “Intensive cares moeten mogelijk volgende week reguliere zorg afschalen“. De suggestie is duidelijk: LET OP, er staat iets vreselijks aan te komen!. Verderop staat: ” Onze IC in Rotterdam ligt nu vol met normale patiënten, anders dan covid “. Dat voelt heel vreemd. Er is dus helemaal géén zogenaamde corona-drukte maar IC’s liggen toch al vol. Dat is een ander probleem. Bezuinigingen?

En wil je de volgende stap maken? Wil je wat meer “ballen tonen”?

Burgerlijke ongehoorzaamheid: STOP met het opvolgen van onzinnige regels en (veelal) adviezen. De regels hebben geen wettelijke basis. Ze zijn in strijd met onze grondwet en diverse internationale verdragen. Claim je vrijheid terug!

En krijg je een boete? Laat die voorkomen. Claim als eerste “causaliteit” en “periode voor een noodverordening is TE lang“. Veel boetes houden geen stand in de rechtbank en het OM weet dat. Vaak seponeren ze daarom of laten het nooit voorkomen. En we overbelasten, op zijn minst, de rechtspraak. Dan komen er ook veranderingen.

En laat je vooral geen SCHULDGEVOEL aanpraten. Alle cijfers duiden op een normaal griepjaar en jij bent niet verantwoordelijk voor de overdracht van een (griepachtig)virus; dat was je niet in het verleden en wordt je ook nooit in de toekomst. Er gaan mensen dood; nu ook maar niet meer dan andere jaren. Er gaan mensen dood aan virussen, zowel influenza- als rhino- en corona-virussen. Dat is NIETS NIEUWS!

Een ander zijn angst (of die nou terecht is of niet) mag nooit jouw gevangenis worden.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona met de tags , , . Bookmark de permalink.