The day after

De dag erna; de propaganda-machine draait op volle toeren. Berichten volgen elkaar in snel tempo op. Het is bijna niet bij te houden. Ik pak er één uit: “Burgemeester Jorritsma haalt uit naar relschoppers: ‘Dit was oorlog!’“.

De relschoppers die zondagmiddag betrokken waren bij de veldslag in Eindhoven hadden het vanaf het begin doelbewust gemunt op de politie. Van demonstreren is geen sprake geweest“. Het artikel begint met deze grove leugen. Er was geen sprake van initiatief bij de deelnemers van de demonstratie op het 18 septemberplein. Dat kun je ook zien als je de beelden bekijkt. Er was sprake van een rustig en kalm samenzijn van verontruste burgers. Als je de werkelijkheid wil beschrijven had hier moeten staan: “De politie, met in de voorhoede de Mobiele Eenheid, had het vanaf het begin gemunt op het slaan en opdrijven van burgers die anders denken en zich niet conform de door hen opgestelde regels gedragen. Hierdoor ontstond er eigenlijk vrijwel direct chaos. Verbaasde, verraste en vooral angstige burgers probeerden weg te komen maar er was geen ontkomen aan.“.

Jorritsma vervolgd: “Dit had ik niet kunnen voorkomen, ik had bijna de staat van beleg afgekondigd. Dit was oorlog.”. De werkelijkheid is dat deze Jorritsma, met zijn bevelen aan politie, er alles aan gedaan heeft om deze “oorlog” te ontketenen. Geen sprake van reactie op ongeregeldheden. Geen sprake van rellende “hooligans”. Toen ME los ging op de menigte waren de meeste mensen verbaast. Ze spraken de agenten toe en vroegen luidkeels “WAAROM?!“. Hier en daar werd er “DICTATUUR!” gescandeerd en een enkeling maakte de vergelijking met NAZI’S (waaronder ik) maar van een gewelddadige reactie vanuit de aanwezige burgers was geen sprake.

Het dagelijks leven in tijden van corona is voor iedereen zwaar. Dat iedereen snakt naar vrijheid, begrijp ik.” vervolgd Jorritsma. Werkelijk? Begrijp je dat? Allereerst is corona helemaal niet zwaar. Het leeuwendeel van de burgers merkt daar niets van. Slechts de dagelijkse (leugenachtige) cijfers in de media. De maatregelen zijn dat echter wel. Deze maatregelen hebben enorm veel leed veroorzaakt. Financieel, mentaal EN medisch. De grondrechten van burgers worden met voeten getreden onder de vlag van een pandemie die nooit een pandemie genoemd had mogen worden. De cijfers, en zelfs de WHO bevestigd dat uiteindelijk, wijken nauwelijks af van een normaal griepjaar. Maar het waren vooral de Burgemeesters in Nederland die van maart tot september met draconische maatregelen kwamen totdat de landelijke “NOODwet” het overnam. Nee, dat zijn we niet vergeten en zullen we ook NOOIT vergeten.

Het is werkelijk teveel om op te noemen. Omroep Brabant voorziet de dictatuur wederom van een platform en praat het goed. Dat maakt de media mede-schuldig aan dit landverraad. Ook dat zullen we niet vergeten. Nog een citaat, omdat het zo ongelooflijk ver van de realiteit af staat: “Val de politie niet aan, wij kunnen er ook niets aan doen dat deze regels er zijn. Het is niet normaal dat je politiemensen met dodelijke wapens aanvalt.“. Werkelijk ongelooflijk. De politie viel ons aan en wij hadden geen wapens, zelfs geen beschermende kleding tegen de harde klappen van de wapenstokken. En jullie kunnen er WEL iets aan doen. Kijk naar Spanje. En praat niet over “dodelijke wapens” als daar geen sprake van is. Zoals Jorritsma al zei: er is geen agent gewond geraakt, niet één. En ik heb kleine vrouwelijke agenten mee zien doen die niets bij te zetten hadden.

Leugens, leugens en nog eens leugens. En als de leugens geïnitieerd en gecoördineerd worden vanuit de overheid heeft dat een naam: PROPAGANDA!

Als wetten en regels onredelijk worden rest niets anders dan buiten de wet te leven (Nelson Mandela) .

Dit bericht is geplaatst in Corona met de tags , , , . Bookmark de permalink.