Vergelijken met de oorlog

Telkens komt het terug: je mag de huidige situatie niet vergelijken met de oorlog; met de onderdrukking van de nazi’s; met het ongelooflijk leed dat joden, zigeuners en gehandicapten is aangedaan. Zelfs in onze Tweede Kamer, het “huis van de democratie” wordt het openlijk onderdrukt. Maar waarom niet? Vergelijken is prima. Gelijkstellen is niet goed, dat lijkt me duidelijk, maar vergelijken is toch alleen maar goed voor ons zelfbewustzijn en om te begrijpen wat er gaande is. Ik ga NIET gelijkstellen. Maar ik ga wel even vergelijken: wat is totaal anders en wat lijkt op elkaar:

Eerst wat er totaal anders is:

 • Ondanks dat het een 2e wereldoorlog werd genoemd vond het niet op de gehele wereld plaats. Dat is een duidelijk verschil met de huidige situatie want die is werkelijk GLOBAAL. Het heeft impact op ELK LAND in de wereld.
 • De wapens zijn duidelijk anders. Waar in 1940 de nazi’s met tanks over onze grenzen rolden, schietend op onze soldaten en bommen gooiden op onze steden en burgers is het nu niet zo duidelijk. De wapens zijn nu een onzichtbare ziektekiem en worden we vooral bestookt door de media. Maar is de angst anders?
 • Sommige landen wisten de oprukkende nazi’s en jappen tot staan te brengen en ontkwamen aan bezetting en de terreur die daar het gevolg van was. Nu “ontsnapt” geen enkel land. Het stopt niet bij het verdedigen van landsgrenzen. De propaganda is door de wereldwijde media en internet niet gehouden aan grenzen van autonome landen of staten.
 • De doden waren veel duidelijker. Een lijk met een kogel door zijn hoofd laat niets te raden over. Nu is dat veel onduidelijker. De officiële lijst met Covid-19 slachtoffers zijn gestorven MET corona, ongeacht onderliggend lijden. De vermeende vaccinatieslachtoffers zijn zeer twijfelachtig. Het kan van alles geweest zijn. De claim moet maar bewezen worden.
 • In de oorlogsjaren was er een duidelijke oversterfte. Dat is nu niet het geval.

Wat lijkt er wel op elkaar:

 • Bij aanvang van de 2e wereldoorlog wisten verreweg de meeste burgers, in bezet gebied maar ook in Duitsland, niet zoveel van wat er aan de hand was en wat er zou komen. Zelfs toen er mensen werden gedeporteerd had de grote meerderheid geen idee van de gruwelen die er speelden in de kampen. De grote massa had geen idee van de werkelijke duivelse plannen van de nazi’s. Na 1945 spraken vele Duitsers dan ook de woorden: “Ich habe es nicht gewust“. Dat kwam vooral omdat het een normaal mens zijn voorstellingsvermogen te boven gaat. Niemand kon geloven dat medemensen tot zoiets in staat waren.
 • De nazi’s waren meesters in propaganda. De berichtgeving was zo hypnotisch dat het een complete massapsychose tot gevolg had. Er waren werkelijk maar heel weinig mensen die zagen dat het totaal verkeerd dreigde te gaan; en ja, zo ook in Nederland. Buiten enkele honderdduizenden NSB’ers en een paar honderd verzetsstrijders ging de grote meerderheid van de burgers over tot de orde van de dag en probeerden er iets van te maken. De grote massa hield zich aan de regels en voerden die zelfs uit terwijl ze wisten dat het niet klopte.
 • De nazi’s wilden de gehele wereld overheersen. De globalisten van nu hebben hetzelfde doel: één technocratische wereldregering omringd door niet democratische NGO’s. Toegegeven, de manier waarop is heel anders maar de doelstelling is vergelijkbaar.
 • De nazi’s waren overtuigd van zichzelf. Ze geloofden er heilig in dat ze het beste deden voor ons. Dat ze een wereld creëerden die beter zou worden. En het doel heiligde de middelen. Zie je geen gelijkenis?
 • De nazi’s controleerde de gehele media, ook de Nederlandstalige (denk aan de Telegraaf). Er waren maar een paar krantjes, met een minimale verspreiding, die een ander geluid lieten horen en deze werden door de nazi’s maximaal opgespoord en bestreden.
 • Voor de gruwelijke holocaust überhaupt kon plaatsvinden werden eerst de mensen in “groepen” verdeeld. Zo werd, door Nederlandse ambtenaren, zeer zorgvuldig bij de burgerlijke stand etnische afkomst en geloof geregistreerd. Hierdoor werd het de nazi’s heel makkelijk gemaakt toen zij hun duivelse plannen ten uitvoer brachten.

Denk hier eens over na:

In de eerste wereldoorlog, van 1914 tot 1918, vielen er honderdduizenden slachtoffers in de loopgraven. Aan beide zijden constateerde men al snel dat er daar meer doden vielen aan ziektes dan aan oorlogsgeweld, inclusief gruwelijke gifgassen. Daarop ging men in grote getale vaccineren. Sommige soldaten kregen wel 6 spuiten per jaar.

Aan het einde van de oorlog, toen al deze soldaten naar huis gingen, brak de grootste pandemie van onze moderne geschiedenis uit. Deze epidemie koste, naar schatting, 17 tot 100 miljoen mensen het leven. Er zijn, nog steeds, wetenschappers die stellig beweren dat de Spaanse Griep in 1918 geen pandemie was maar een vaccinatieramp. Dat het een gevolg was van het ongecontroleerd injecteren van miljoenen soldaten waardoor hun immuunsysteem totaal van slag raakte. In ieder geval vind ik het tijdstip meer dan een toeval en is daardoor de claim zeer geloofwaardig. Tel daarbij op dat een “griep” volgens huidige wetenschap veroorzaakt wordt door een virus maar het eerste virus werd pas in 1935 ontdekt. Ergo: De medici in 1918 hadden geen idee waar ze mee te maken hadden.

100 miljoen doden. Sorry dat ik de vergelijking toch maak maar ik vind, puur de getallen, in schril contrast staan tot de 6 miljoen joodse medemensen. Het vreemde is dat de werkelijke toedracht van de grootste pandemie aller tijden al meer als een eeuw zorgvuldig onderdrukt wordt en we elke dag herinnerd worden aan de holocaust. Ik denk dat we ons beide heel goed moeten herinneren en ervan moeten leren. En dat heeft NIETS met ontkenning of bagatellisering van de holocaust te maken.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona met de tags , , , . Bookmark de permalink.