The Great Reset

Bijna dagelijks krijg ik de vraag of moet ik uitleggen wat er achter het huidige “corona-debakel” zit. Waarom zou men ons zo voor de gek houden, vragen veel mensen zich af. Ik wil dat graag een keer uitleggen, vanuit mijn visie, maar dat kan niet kort. Dit bericht wordt dus wat langer als gemiddeld:

Alle “wereldleiders” hebben het erover: The Great Reset, Building Back Better, Agenda 2030. Eigenlijk alleen maar andere woorden voor The New World Order, waarover Kissinger en vele presidenten het al eerder hadden.

De basis is ons financieel systeem. Tijdens de Amerikaanse Onafhankelijks oorlog wilde men zich los maken van het Engelse systeem. Hoewel dat lukte voerde de VS toch in 1913 hetzelfde systeem in: Geld wordt door banken aan de overheid geleend tegen rente. In de loop van de vorige eeuw werd meermaals door verschillende naties de “goudstandaard” afgeschaft. De VS gaf na de 2e wereldoorlog aan dat de dollar wel in goud werd gegarandeerd waardoor veel aan de dollar werd gekoppeld. In 1971 liet ook de VS de standaard los en was het “beest”, geboren in 1913, volwassen.

Een onvermijdelijk gevolg van ons financieel systeem is inflatie. Hoewel het vaak als een fluctuatie wordt bestempeld, en het daardoor omhoog en omlaag kan, gaat het in werkelijkheid alleen maar gestaag omhoog. Inflatie is een onlosmakelijk gevolg van het systeem. Door deze waardevermindering, en de daaraan gekoppelde vermeerdering van geld in omloop, lopen schulden alleen maar op. Om dit te verbloemen worden wereldwijd meerdere openlijke en verdekte maatregelen genomen. Ik zal er slechts een paar opnoemen:

  • Emancipatie lijkt op een strijd van de vrouwen voor gelijkheid. Daar staat iedereen achter toch? In feite is het een vehikel om ervoor te zorgen dat een gezin 2 salarissen krijgt i.p.v. één, zoals in de 60ér en 70ér jaren normaal was. Koopkracht wordt veelal per gezin berekend.
  • Privatisering van NUTS voorzieningen leverden overheden miljarden op. Achteraf een doekje voor het bloeden. Privatisering van het Ziekenfonds (in Nederland) heeft eenzelfde werking.
  • Kunstmatige overwaardering van onroerend goed verbloemd voor een deel de inflatie.

Maar al deze maatregelen zorgen eigenlijk alleen maar voor uitstel, Uitstel voor het onvermijdelijke: het failliet van ons financieel systeem. Het failliet van het kapitalisme.

De volgende “maatregel” was ANGST. Het verspreiden van angst dient 2 doelen:

  • een bange burger is een goed consument.
  • een bange burger laat makkelijker maatregelen toe die vrijheden beperken.

Beide waren vanaf de 90ér jaren nodig want betere consumptie geeft uitstel en onze leiders wisten dat er een einde zou komen aan ons financieel systeem. Daarom moest onze vrijheid beperkt worden om het “bankroet” gecontroleerd te laten verlopen. Een aantal voorbeelden (en gevolgen) van angstscenario’s:

  • 9/11 ofwel de ongelooflijk goed gecoördineerde aanval van vliegtuigen op ons financiële centrum van de wereld door onderontwikkelde baarden vanuit een grot in Afghanistan. Gevolg: Homeland Security, Patriot act (vrijheidsbeperkende maatregelen), oorlog Irak en oorlog Afghanistan (verdienmodel voor de oorlogsindustrie en dus verder uitstel).
  • Milieu doemscenario’s: Met An Inconvenient Truth werd het startschot gegeven voor een ongekende mediacampagne die ons allen al ruim 20 jaar in doodsangst houd. Gevolg: projecten, betaald door bange burgers, die een geweldig verdienmodel vormen voor TPTB en basis voor allerlei maatregelen die ons beperken in onze vrijheid.
  • 1% motorclubs (OMG’s) werden gedemoniseerd en gestraft zonder vorm van (strafrechtelijk) proces. Dit startte in de VS en werd succesvol geëxporteerd naar de rest van de wereld. Gevolg: angst onder de bevolking en invoering van regelgeving die IEDERE burger treft. Deze heb ik erbij gezet omdat ik persoonlijk hierbij zo nauw betrokken was.
  • Mexicaanse griep “pandemie” in 2009. Gevolg: angst onder de bevolking en een verdienmodel voor Big Pharma (uitstel). Tevens is deze “generale repetitie” heel belangrijk geweest als leermoment: De media prikte vrijwel meteen door de façade , doordat journalisten de werkelijke sterftecijfers erbij pakten, waardoor het zeer snel was afgelopen. Het schandaal werd nog vele malen breed uitgedragen in de Main Stream Media. Wat TPTB hieruit geleerd hebben is dat de MEDIA essentieel is voor een “geslaagde pandemie”. Vandaar Event 201 in 2019.

Dit zijn maar enkele voorbeelden maar je kunt er zoveel bijzetten. Je moet je afvragen waarom men bijvoorbeeld in de 70ér jaren helemaal niet bang was voor terrorisme en nu wel. Dit terwijl het terrorisme in de wereld NU maar een fractie is van het terrorisme in de 70ér jaren. Waarom men nu veel banger is voor criminaliteit als in de 70ér jaren terwijl het criminaliteitscijfer zeer drastisch gedaald is. De angst onder de mensen is het gevolg van een onaflatende angst-propaganda in de (gecontroleerde) media.

ENDGAME: Met de “corona-pandemie” heeft men het laatste stuk van het traject naar een nieuw financieel systeem ingezet. Waar “klimaatverandering” de onderliggende motor is moet de “pandemie” de schokgolf zijn. Het bied de mogelijkheid om extreem snel zeer beperkende maatregelen uit te voeren (zoals het “Social Credit System”) waarmee men de massa kan controleren en een (algehele) opstand kan onderdrukken. (The pandemic represents a rare but narrow window of opportunity to reflect, reimagine, and reset our world aldus Klaus Schwab )

Nu vragen velen zich af waarom een nieuw financieel systeem dan zo slecht is. Dat deed ik ook, in het begin. Het huidige systeem is duidelijk zo rot als kaf. Het probleem is echter dat ons gevraagd wordt onze bezittingen en welvaart af te staan ten behoeve van een nieuw financieel systeem en een nieuwe wereldorde maar TPTB hun eigen rijkdom NIET willen afstaan. Zo wordt er haastig gesleuteld aan een afschaffing van een systeem waar TPTB hun welvaart aan te danken hebben zonder dat ze zelf daarop inleveren. Op die wijze kan het nieuwe systeem alleen maar ROTTER worden en betaalt de burger de rekening.

Je ziet nu al heel duidelijk dat de laatste 1,5 jaar desastreus zijn voor kleine ondernemers en burgers maar dat de elite er garen bij spinnen. Dat wordt alleen maar erger en het verschil wordt alleen maar groter als je woordvoerders van TPTB zoals Klaus Schwab, Bill Gates, Anthony Fauci, Sigrid Kaag, Ab Osterhaus, enz, enz volgt en over onze toekomst laat beslissen.

Tot slot: het “corona-paspoort” is niet een middel om ons allen te laten vaccineren. Dat is wat men ons wil laten geloven. In werkelijkheid is het vaccinatie-programma een middel om ons allen aan een “paspoort” te binden wat heel makkelijk doorgezet wordt naar een Social Credit System naar Chinees voorbeeld.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona met de tags , , , . Bookmark de permalink.