Back to basics, dag 2

Vervolg Back to basics. Natuurlijk was het vandaag zondag, rustdag. Geen rare dingen met werk hoewel ik natuurlijk mijn dagelijkse checks en routine gewoon volg. Voor een klant nog even wat aangepast maar dat was marginaal. Geen storingen of foutmeldingen dus weer snel klaar. Tijd voor klusjes die er al een tijdje liggen: Het tuinbankje heeft verrotte plankjes. Mooi momentje om mijn nieuwe elektrische gereedschap van Parkside te proberen. Afgelopen week pas binnengekomen en de accu’s zijn net mooi vol.

Zagen, boren, schroeven en bouten. Het was eigenlijk weer zo klaar. Mijn meisje helpt mee maar had het, ondanks het zonnig weertje, erg koud. Dan steken we de tuinhaard maar aan. Kan daar direct het oude rotte hout en de restjes van het nieuwe hout in. Ik keek naar mijn tuinhaard en de prachtige RVS kap en schoorsteen. Mijn maatje heeft die jaren geleden, op maat, voor me gemaakt en ik ben er nog steeds erg blij mee. Vaak stuurde ik hem een foto van de brandende haard en bedankte hem nog eens. Nu wilde ik dat ook weer doen … SH*T … nu dus niet; Smartphone ligt in de kast, UIT. De eerste keer dat ik echt mis pakte. Jammer, maar eerlijk gezegd ook niet meer dan dat. Waarschijnlijk leest hij mijn blog, ziet hij mijn (archief)foto en denkt aan de vele foto’s en bedankjes die ik al gestuurd heb. Dan begrijpt hij het gebaar. Maar het was het eerste moment in 2 dagen dat ik echt rond keek en me afvroeg: “waar is mijn Smartphone?“. Raar gevoel.

Verder valt het me reuze mee. Behalve dat ene moment heb ik dat ding nog niet echt gemist. Ik kan gewoon mijn maatje bellen met de landlijn en mijn e-mail lees ik op mijn PC, als ik zin heb en er de tijd voor neem. Heerlijk…

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Back2Basics, Corona, ICT met de tags , , , . Bookmark de permalink.