Nucleair ingrijpen dichterbij dan ooit

In een online gesprek riep Zelensky het westen op tot “preventieve nucleaire aanvallen” op Rusland. Vertalers schrikken zich een hoedje en een enkele alternatieve mediabron krijgt er lucht van. De westerse Main Stream Media zwijgt het dood. Als, middels alternatieve bronnen, het “nieuws” ruchtbaarheid krijgt valt de MSM er overheen met ontkenningen.

Er worden woorden als “preventieve aanvallen” gebruikt waarbij nucleair opvallend weggelaten wordt. Sommige bronnen hebben het zelfs plotseling over een “vertaalfout” en claimen dat Zelensky tot “preventieve sancties” opriep. Dat laatste is het meest onwaarschijnlijk want de sancties tegen Rusland kunnen niet of nauwelijks worden uitgebreid.

US Warlord Biden reageert zoals verwacht:

De Amerikaanse president Joe Biden vindt dat de nucleaire dreiging “terug is op het niveau van de Koude Oorlog”. “Sinds Kennedy en de Cubaanse rakettencrisis zijn we niet meer geconfronteerd met een naderend Armageddon”, aldus Biden.

De Amerikaanse president deed de ongebruikelijk ferme uitspraken tijdens een Democratisch evenement voor fondsenwerving in de woning van James Murdoch, de zoon van mediamagnaat Rupert Murdoch.

De media zaait onrust waar het mogelijk is:

Kunnen we de Cubacrisis vergelijken met Oekraïne? “Chroesjtsjov wou geen Derde Wereldoorlog, met Poetin weten we het niet”.

Maar blijkbaar wil NIEMAND in de EU, NATO of VS praten, overleggen, onderhandelen. Niemand wil partijen tot elkaar brengen. Kijken of er een diplomatieke oplossing te vinden is. Niemand wil blijkbaar de vrede in Europa bewaren, beschermen en bewaken. Niemand wil wegsturen van de ramkoers om een catastrofe te voorkomen.

Laat maar vallen dan
Het komt er toch wel van
Het geeft niet of je rent

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Oekraïne met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.