Follow The Money

Wat is er gebeurd met Follow The Money? Wat ik altijd heb ervaren als prima onderzoek journalistiek begint te verwateren naar dezelfde propaganda zoals je de hele dag kunt zien, horen en lezen op de staatsomroep NPO. Vandaag de volgende quote:

Gazprom, waarvan de Russische staat grootaandeelhouder is, wordt gezien als het verlengstuk van Poetins schrikbewind. Hij heeft de gasprijzen opgedreven en gebruikt gas als wapen om Europa’s steun aan Oekraïne te breken. 

Alleen al de opmerking “schrikbewind” getuigt van een ongelooflijke vooringenomenheid. Een oordeel, waarvan je je serieus moet afvragen waarop dit gebaseerd is, geen enkele journalistieke waarde heeft en het artikel direct een toon geeft die een onderzoek journalist niet waardig is.

Tegelijkertijd staan in deze quote duidelijke onwaarheden die elke bewuste lezer doorziet: Putin heeft de gasprijzen niet “opgedreven“; hij gebruikt gas niet als wapen. Dat doet de Europese Unie, dat moge toch wel duidelijk zijn.

Over de voorgeschiedenis van de “Russische inval” heb ik inmiddels al genoeg geschreven; daar ga ik niet opnieuw op in. Kijk de verhelderende documentaires van Oliver Stone nog maar eens terug. De linkjes staan in datzelfde artikel. De militaire operatie van Rusland mag niet gezien worden als een losstaande actie van een duivelse “agressor” tegen een onschuldig “soeverein” landje.

De stemmingmakerij in het artikel van FTM storen me maar het zijn vooral de pertinente onwaarheden die me aanzetten tot een reactie. Allereerst heeft niet Rusland maar de EU ervoor gekozen om, middels sancties, van gas een “wapen” te maken. Hiermee heeft de EU de gasvoorziening van alle lidstaten in gevaar gebracht.

Door de schaarste die is ontstaan door deze sancties lijkt de prijs opgedreven maar zelfs daar zou je aan kunnen twijfelen. Heel veel toeleveranciers hebben namelijk de prijs van energie verhoogd, ook die geen enkele band hebben met de toelevering van gas uit Rusland. Zit er een dubbele agenda achter (green-deal) of is het hebzucht?

Onbelicht blijft steeds, als reden van de prijsstijging, de enorme inflatie; ruim 17% deze maand. Zelfs Putin heeft bepaald dat er afgerekend moet worden in roebels i.p.v. met euro’s. Ook blijft de MSM steeds melding maken van de stijging van de roebel maar is dat niet gewoon de daling van de euro en de dollar?

Samengevat is dus heel duidelijk dat niet Rusland maar de EU de prijs van gas heeft opgedreven door er, middels sancties, een wapen van te maken.

Tot slot een laatste misselijkmakende quote:

Ondertussen nemen in Europa de zorgen toe over de invloed die Gazprom heeft … De recente ontploffingen van de pijpleidingen van Nord Stream I en II in de Oostzee zijn volgens Deense en Zweedse experts ‘geen toeval’, maar een vorm van ‘sabotage’. 

De link die hier gelegd wordt is totaal ongefundeerd en is pure stemmingmakerij en propaganda. Ieder weldenkend mens weet wie de pijpleidingen heeft gesaboteerd.

Wat is er gebeurd met Follow The Money? Zijn de bijdragen van lezers niet meer voldoende en nemen ze ook geld aan van de overheid? Net als vele influencers? Is FTM niet langer een onafhankelijk platform maar, net zoals de MSM, een verlengstuk van het narratief geworden?

Tegen FTM wil ik kwijt: 2 strikes (na de insinuaties over Raisa) en bij 3 strikes ga je er uit. Ik ga niet betalen voor botte propaganda.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Oekraïne met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Follow The Money

  1. Deze reactie stond op FTM en ik vond hem te leuk om te negeren:

    “Ik vraag me steeds vaker af of follow the money na al dat volgen eindelijk de bron van al het geld gevonden heeft en er maar meteen zelf ook ingesprongen is. “.

Reacties zijn gesloten.