God is dood en Jezus is nepnieuws

Dat is het standpunt van het World Economic Forum (WEF) voor zover je het nog niet wist. Onze nieuwe religie is klimaatverandering, onze nieuwe demonen zijn virussen en onze nieuwe predikers zijn technocraten die zich “wetenschapper” noemen. Al het andere is niet langer relevant en moet verboden worden. En verbieden, daar is men al volop mee bezig.

In Canada is de “Online Streaming Act” (Bill c-11) aangenomen en bekrachtigd. Ook in Ierland is nieuwe wetgeving in de maak die het mogelijk maakt de vrije meningsuiting te beknotten naar wens, in dit geval onder de noemer racisme (Hate Speech Bill). Is het toevallig dat deze premiers, Justin Trudeau en Leo Varadkar tot de “Young Global Leaders” behoren, politici opgeleid en geïnstrueerd door het WEF?

Wat deze 2 nieuwe wetten gemeen hebben is dat het hiermee heel makkelijk wordt om burgers te straffen voor het lezen, delen en geloven van berichten en theorieën die niet in het narratief passen. In deze context moet je nog even de tekst van het jaarverslag van onze eigen AIVD erbij halen:

Anti-institutioneel extremisme: Het gedachtegoed dat Nederland wordt geregeerd door een kleine, kwaadaardige elite die de bevolking wil onderdrukken vormt een ernstige dreiging voor de democratische rechtsorde van Nederland.

Voor alle duidelijkheid voegt de AIVD er nog aan toe: “die feitelijk onjuiste boodschap” om er ook maar zeker van te zijn dat we het wel goed begrijpen. Maar zeg nou zelf: Wie zou er nu ooit kunnen denken dat Nederland geregeerd wordt door “kwaadaardige elite”, dat gelooft toch sowieso niemand 🙂

Maar om even terug te komen op de titel van dit blog: Ik ben katholiek opgevoed en ging elke zondag naar de kerk. Er waren echt wel eens momenten dat ik twijfel had omtrent de waarheid en intenties van de woorden van meneer Pastoor. Maar als ik nu moet kiezen wie ik het meest vertrouw dan hoef ik niet lang na te denken.

Maar ja, als God dood is en Jezus is nepnieuws; hoe lang duurt het dan nog dat ook de kerken worden gesloten en geloof wordt verboden? Vreemde opmerking? In Oekraïne, het land waar we allemaal toch achter moeten staan, is het al zover: Na politieke partijen en TV-stations verbiedt Zelenski nu de Christelijke Orthodoxe Kerk. Misschien toch niet zo ver van je bed als je denkt?

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in ClimateChange, Corona, Oekraïne, Vrijheid met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.