Malaria en Bill Gates

“Dus laat me dit rechtzetten”, twitterde iemand. “Bill Gates heeft GGO-muggen vrijgelaten in Florida en Texas, en nu hebben Florida en Texas voor het eerst in 20 jaar muggen die mensen malaria geven??? Klopt dat?”

“Het moet toeval zijn dat er van 2003-2023 niet één geval van malaria was verspreid door muggen… en langs komt een bedrijf gefinancierd door Bill Gates… om een probleem op te lossen dat niet bestond… en plotseling op de exacte plaatsen waar hij muggen loslaat… er is een uitbraak van malaria?”


De website van ACSH (Amerikaanse Raad voor Wetenschap en Gezondheid), voor het bevorderen van wetenschap en ontkrachten van onzin, valt er natuurlijk direct overheen:

Florida, Texas rapporteert lokaal verworven malariagevallen. (Spoiler alert: het is niet de schuld van Bill Gates)


Ja, je leest het goed: In de kop zet de ACSH al duidelijk erbij: “Het is NIET de schuld van Bill Gates“. Opmerkelijk toch? Maar hoe dom denkt men inmiddels dat we zijn?

Maar dan maar even terug naar de feitjes die WEL in dit bericht staan:

Deze gevallen vertegenwoordigen de eerste keer dat lokaal verworven door muggen overgedragen malaria in dit land is voorgekomen sinds 2003.

(waarvan akte)

En verderop:

De Gates Foundation gaf een subsidie aan Oxitec, een Brits bedrijf dat genetisch gemanipuleerde muggen heeft ontwikkeld

(waarvan akte)

Onderzoekers van het Imperial College London hebben muggen ontworpen die de groei van malaria-veroorzakende parasieten in hun darmen vertragen en overdracht van de ziekte op mensen voorkomen. De Gates Foundation is ook betrokken bij dit project … (waarvan akte)


Nou, dat lijkt mij heel duidelijk. De associatie wordt duidelijk toegegeven. Maar wel debunken met de volgende opmerking:

Ziektedragende muggen houden zich niet aan landsgrenzen. Ze kunnen de VS binnenkomen op schepen en vliegtuigen, maar ook in auto’s en vrachtwagens. We hebben geen nutty complottheorieën nodig om de aanwezigheid van lokaal verworven malariagevallen in de VS te verklaren.

Nou, duidelijker kan het niet. Deze muggen zijn gewoon met het vliegtuig gekomen. GEDEBUNKED! Toch? Maar dat was de vraag niet. De hamvraag is, en ik zal hem voor deze “bruikbare idioten” (©Jensen) nog even vertalen en uitleggen:

Waarom hebben deze muggen de afgelopen 20 jaar geen “vliegticket” gekregen?

Tja, in plaats van deze eenvoudige vraag te onderzoeken en hopelijk te beantwoorden gaan deze “wetenschappers” gewoon woorden als “complottheorie-gekken” roepen. Allemaal heel erg wetenschappelijk!

Dus … ik zal het nog even kort samenvatten:

  • Lokale verspreiding van malaria via muggen is al 20 jaar niet meer voorgekomen in Florida (toegegeven).
  • Nu heeft men wel lokale verspreiding van malaria via muggen geconstateerd (toegegeven).
  • Bill Gates financiert onderzoek op genetisch gemanipuleerde muggen bij een Brits bedrijf genaamd Oxitec (toegegeven).
  • Bill Gates is ook betrokken bij een project van het Imperial College London. Dit onderzoek omvat genetisch gemanipuleerde muggen en overdracht van malaria.

In dit geval wordt de “wetenschap” voor 95% gefinancierd door “individuen“, “Foundations” en overheden. Ik durf te beweren dat deze “individuen” voornamelijk de naam Bill Gates hebben, de “Foundations” waarschijnlijk de Bill & Melinda Gates Foundation zijn en de “overheden” voor 99% in de VS zijn gevestigd. Maar het ziet er bijzonder “onpartijdig” uit.

Maar ja, volgens hun “wetenschap” ben ik een COMPLOTTHEORIE-GEKKIE !!!

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona met de tags , , , . Bookmark de permalink.