Jay en Genders

Door bekenden werd ik gewezen op een filmpje van Jay Francis, voorheen bekend als “TisjeBoyJ“. Men wees mij erop dat hij verwoorde wat zij dachten en hij het ook helemaal perfect verwoorde. Nou ken ik Jay en ben zelfs een keer naar zijn optreden geweest. Over het algemeen kan hij prima verwoorden wat hij denkt en dan ook nog met de nodige humor. Noem mij gerust een fan, dat mag.

Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en keek dus het filmpje op Facebook. Ik moet hem nageven: Hij zegt wat ik denk. Hij zegt wat wellicht wel heel veel mensen denken maar niet durven te zeggen met de huidige schaamte rondom dit onderwerp.


Of eigenlijk is “schaamte” niet eens het juiste woord. Als je niet volledig in lijn bent met het narratief over genders ben je al vlug een xenofoob, homofoob, racist, asociaal, dom, antisemiet, etc, etc.

Maar ik kan hiervan genieten, werkelijk.

Dankjewel Jay!

Jij verwoord MIJN mening in deze!

Ik had het niet beter kunnen zeggen.

Jouw mening is de mijne:

Doe je ding maar niet de hele dag

IN MY FACE!


Maar natuurlijk komen dan de kleinzielige mannetjes weer IN ZIJN FACE! De moraalridders, de narratief-verdedigers, de bruikbare idioten, de LEUGENAARS!

Waarom meteen zo assertief? Omdat ik er klaar mee ben; omdat Jay niet één keer een scheldwoord of zelfs maar onaardig woord in de mond neemt maar deze moraalridder meteen begint te schelden ( grote bek, compensatie, neerbuigend, ridicuul, transezel, leugenaar, achterlijk, dom, lui )

Wat ik overigens werkelijk STIJL vind: Jay zet de moraalridder gewoon op zijn Facebook. HIJ kan blijkbaar wel omgaan met de mening van een ander! Hij geeft anderen WEL de ruimte om hun mening te geven. Petje af Jay; ik weet niet of ik dat gedaan zou hebben.


Maar even over deze moraalridder, punt voor punt:

  • Ongeveer het enige wat je goed ziet is dat Jay zijn mening geeft. En dat mag hij, van mij, volgens de nationale grondwet en volgens internationale verdragen.
  • Vreemd dat dit door MediaPlatforms wordt verwijderd? Ja natuurlijk. Dat is wat er mis is in dit land, op deze wereld. Dat anderen beslissen wat jij mag zeggen; wat jouw mening is.
  • Alarmbel één? Dus je mag niet zeggen dat je iets tegen transgenders hebt maar je mag ook niet zeggen dat je niets tegen transgenders hebt? Licht het aan mij of is hier de logica weer helemaal weg?
  • Jay maakt volgens de moraalridder geen onderscheid tussen trans en homo? Nou wordt ie mooi. Werkelijk elke dag worden we geconfronteerd met LHBTI+ personen (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen, PLUS?). Wie gooide dit ook alweer ALLEMAAL OP ÉÉN HOOP? Dat doet alleen die afkorting al.
  • 2% ? Trans? Wow! Waar heb je dat cijfer vandaan? Of gooi je nu zelf de hele zaak op één hoop? Als het je om de percentages gaat? Volgens het document “Handreiking LHBTI+ feiten en cijfers” is 2% van de bevolking homoseksueel. Transgenders maken maar een fractie van dat percentage uit. Zeker is dat het nog niet in de buurt komt van 2%. Wie is nou de leugenaar?
  • Eunuch: Juist ja. Moet Jay het opzoeken? Misschien moet jij het opzoeken: Een eunuch is EEN MAN die gecastreerd is. Een MAN!!! Geen andere gender! Gewoon een MAN!!! Zonder kloten weliswaar maar toch een MAN!!!. Geen sprake van een “ander gender“.

Hele langdradige uitleg over de Vakasalewalewa tenslotte. Een man die zich als een vrouw gedraagt … op Fiji. Kunnen we gewoon concluderen dat Vakasalewalewa gewoon een vertaling is van MIETJE? Dat is namelijk MIJN mening. Zo noemde wij die al jaren. Of is dat ook een ander gender? Volgens de lijst niet 🙂 🙂 Zal wel weer politiek incorrect zijn maar als ik mietje zeg weet iedereen wat ik bedoel, met Vakasalewalewa weet het niemand.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Vrijheid met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.