Invulling en zingeving

Je kent het waarschijnlijk wel: Soms heb je diepe gesprekken. Over het leven, geloof, zingeving. Dikwijls in IRL ( mijn Social Media ­čÖé ) gesprekken maar soms ook over telefoon, chat, e-mail of andere media. Vandaag had ik zo’n gesprek via e-mail en ik tikte er vrolijk op los. Toen ik daarna de mail nog eens terug las dacht ik “waarom plaats ik dit niet eens op MediaVrijheid?” Ik bedoel: Een wappie ben ik toch al voor velen. Op dat gebied kan ik weinig meer kapot maken, toch? En zijn het wel “complot theorie├źn“? Zeg het maar. Vandaag laat ik mijn mening, denken, geloof en overtuiging de vrije loop:

Ik ben behoorlijk openminded en verdiep me enorm in de zin van het leven, de redenen van ons bestaan. Aan de andere kant ben ik een realist en pragmatist. Ik ben meer bezig met “wat kan ik doen” als met “wat ik denk te weten“. Op mij persoonlijk is het spreekwoord “Hoe meer ik weet, hoe meer ik er achter kom hoe weinig ik weet” ook zeker van toepassing. Dat is ook de definitie van wetenschap: IK WEET HET NIET. Dat lijkt men tegenwoordig vergeten te zijn. Ik spui dan ook met enige regelmaat mijn visie/mening op dit blog.

Velen zoals mij laten de politiek voor wat het is: leugenachtig, immoreel, achterbaks en totaal onlogisch. Men went zich af van de politici. Ik kan en wil echter niet geheel de “politiek” dismissen. Hoe je het ook wend of keert, het zijn de politici die de hoogst (zichtbare) posities bekleden. Dat het puppets zijn is, denk ik, iedereen duidelijk. Maar wie zijn de puppeteers? En misschien zelfs meer: is de wie belangrijk? Ik verdiep me liever in de doelen; waar wil men naartoe? Wat zijn de doelstellingen. Dat is namelijk helemaal niet zo onzichtbaar als velen denken. Agenda 2030, Sustainable Goals, zijn heel open en staan gewoon on-line.

Ik heb het dan ook nooit over freemasons (vrijmetselarij), Illuminati of zelfs Satan. Het hoogst zichtbare machtsblok zijn, in mijn visie, een paar Bankiers (zoals Rothschild en Rockefeller) en andere steenrijke elite. Opvallend veel zijn Joods maar als je dat opmerkt wordt je ogenblikkelijk in de anti-semitische hoek gezet. Het is echter slechts een waarneming zonder oordeel. Wat hun beweegredenen zijn? Die lopen uiteen, denk ik. Maar zolang hun belangen en denkbeelden in lijn zijn ÔÇŽ

Als ik ze al aanduid heb ik het over TPTB (The Powers That Be). En, volgens mij, is TPTB ook niet zo constant als menigeen denkt. Ook in die regionen wisselt de macht regelmatig. Zo hebben bijvoorbeeld, sinds het vallen van de muur, de oude Russische en Oekraïense oligarchen een belangrijkere positie ingenomen in TPTB.

Is Satan de drijvende kracht achter deze TPTB? Is Satanisme de boosdoener? Of is Satan de occulte die zij er aan geven om te visualiseren? Om hun belangen/doelen/insteek een “religie”, een vorm te geven? Om tradities, regels en doctrines voort te zetten die hun dienen? Ik heb sowieso een probleem met religie. Religies werken altijd met indoctrinaties, vastgestelde regels waar je niet vanaf mag en kan wijken. Daar heb ik niks mee. Is Satanisme niet gewoon hun indoctrinatie om de gelederen gesloten en gehoorzaam te houden?

Maar ik denk dat wat velen als hoogste trede in de piramide zien (de Council of 13) niet eens de zaken bepalen. Ik ben overtuigd van “buitenaardse interventie” en daar heb ik meerdere redenen, zeg maar invalshoeken voor.


  • Allereerst ben ik van kleins af aan een enorme Star Trek fan. Heel veel huidige maatschappelijke vraagstukken worden daarin behandelt vanuit een ander gezichtspunt. Geweldig interessant. Niet alleen van technologisch oogpunt maar ook zeker van psychologische en antropologische standpunten. Gene Roddenberry, de vader van Star Trek, werkte, naar verluid, eind vijftiger en begin zestiger jaren in een team, samengesteld door de CIA, om mensen langzaam te laten wennen aan “ET” (Extra-Terrestrial of buitenaards wezen). Later in zijn leven zei hij zelf dat veel van de “idee├źn” van Star Trek helemaal geen idee├źn of fantasie zijn maar kennis, overgedragen door ET. Zelfs de “Prime Directive”, de hoogste richtlijn, is hem verteld door ET.

  • Alle religies hebben het over goden die van “boven” komen. Sommige religies beschrijven zelfs redelijk goed ruimteschepen. Dat kan geen toeval zijn. Zelfs Jezus keerde terug naar de Hemel en wij vieren dit nog elk jaar met “Hemelvaart”. Hemel vaart … Denk eens na over deze woorden.

  • Duivel, hel, verdoemenis, vagevuur. Ik geloof niet in deze abstracte zaken. Maar het heeft wel een plek in mijn geloof. Hel betekent voor mij deze realiteit verlaten met spijt. Niet meer kunnen terugkeren om iets goed te maken; om iets recht te zetten. Daarom probeer ik zaken waar ik spijt van heb zo snel mogelijk goed te maken.

  • In de film “Contact” vraagt een kind, kijkend naar de hemel, aan Jody Foster: “Is er meer leven daarbuiten?“. Jody antwoord met de bijna legendarische woorden: “If there isn’t, it would be an awfull waste of space” (Als dat er niet is, zou het een vreselijke verspilling van ruimte zijn). De meeste mensen denken dat zij de enige in dit uitgestrekte universum zijn en dat is, mijns inziens, grootheidswaanzin.

Het ligt veel meer voor de hand dat andere volken totaal geen interesse hebben in onze barbaarse wereld. Pas als we sneller als het licht kunnen reizen, en hen kunnen bereiken, worden we interessant en zullen ze openlijk contact leggen (Prime Directive uit Star Trek). Tot die tijd zijn er slechts verborgen onderzoek expedities en kleine verborgen interventies.


  • De Wetenschap kan meerdere “gaten” in de evolutie-leer niet verklaren. Een hele belangrijke is de “missing link” in de ontwikkeling van de mensheid. Ik ben steeds meer gaan lezen over de Anunnaki en dan komen al deze “losse” eindjes bij elkaar. Buitenaardse inmenging, het waarom, het genetisch manipuleren van de mensheid (missing link), etc, etc. Geweldig interessant!

  • De technologische ontwikkeling is de laatste decennia ongelooflijk snel gegaan. En dan bedoel ik ook letterlijk ongelooflijk. Ik geloof het niet. De snelheid is veel te hoog, in vergelijking met de 4000 jaar voorafgaand. Er zijn theorie├źn die ons vertellen dat kernsplitsing/atoombom de aandacht heeft getrokken van ET. De geluiden omtrent ET (Area 51 bijvoorbeeld) zijn ook ontstaan vlak na de 2e wereldoorlog. Heeft ET ons mondjesmaat technologie toegeschoven? Om de ontwikkeling van de mensheid te versnellen? Misschien komt dit na 2030 aan het licht, wie weet.

  • Tenslotte geven inlichtingendiensten, overheden e.d. op dit moment steeds meer vrij over ET’s, UFO’s, etc. Het wordt “ingemasseerd” bij de burger. Dat is geen toeval. Het jaar 2030 is als streefjaar heel belangrijk voor TPTB ( of dus ET?). In dat jaar zullen zij zich, vermoed ik, ook bekend maken.

Ik weet het: Het zijn allemaal theorie├źn. Maar voor mij de enige theorie├źn die een beetje “sense” maken. Bewijzen? Er zijn legio wetenschappers en onderzoekers die met, wat zij noemen, bewijzen komen. Ik weet het niet en daarom is het ook mijn “geloof”. Geloof is juist onbewezen theorie, dat is de basis.

Verwar a.u.b. GELOOF niet met RELIGIE. GELOOF is voor mij persoonlijk en vrij, religie is massale indoctrinatie en onderdrukking. Is het belangrijk of je GOD de naam Jaweh, Allah, Abba, Boedha, Odin of Zeus geeft? Belangrijk is dat je gelooft! Dat je interventie van boven een kans geeft.

Zelf heb ik een hele duidelijke gewaarwording mee mogen maken: In Bethlehem, in de Geboortekerk, bij de ster op de grond raakte ik volledig los, gehypnotiseerd, misschien wel even verheven. De tijd stond stil en ik zag alleen maar licht en zorgeloosheid, misschien geluk. Een ruwe duw van een Isra├źlische militair die alleen maar “doorlopen” snauwde bracht me terug op aarde. V├│├│r dat moment wilde ik helemaal NIETS weten van religie en zeker niet de katholieke kerk. Vanaf dat moment heb ik me gerealiseerd dat het niet belangrijk is WAT je gelooft, als je maar gelooft. Ik was opgevoed met Jezus. Ik las of werd voorgelezen uit de kinderbijbel. Jezus was de gestalte van mijn geloof, meegegeven in mijn opvoeding.

Vanaf dat moment is Jezus mijn vriend, mijn raadgever. Het was Jezus die zei: “Ik ben de zoon van God en wij zijn kinderen van God“. Hij verhief zich, in mijn ogen, niet boven ons. Hij zei mij dat hij mijn broe(de)r is. Het Evangelie is een boek met wijze lessen, levenslessen, antwoorden. En nergens is het tegenstrijdig met wat ik hierboven vertel. Was Jezus buitenaards, verheven, God? Christenen geloven dat wel. Of was hij in gesprek met buitenaardsen? In ieder geval gelooft zo ongeveer iedereen dat hij een speciaal lijntje met “boven” had.

Ik heb jaren letterlijk tussen 4 Marokkaanse gezinnen gewoond. Met hen, overtuigde moslims, heb ik heerlijke gesprekken over geloof en zelfs Jezus (Isa) gehad. Wat ik geleerd heb is dat zij enorm gezegend zijn met hun sterke geloof. Het helpt hen door alle problemen in deze wereld. Soms was ik daar jaloers op maar ik ben nou eenmaal anders. Logica is mijn religie. Maar ik ben dan ook een autist (HomoAutistica).

Tenslotte: Ik ben een hele tijd bevriend geweest met een overtuigd hedonist. Hij kon daar uren over vertellen en hij deelde al zijn ervaringen. Simpel gezegd is een hedonist iemand die alleen maar geloofd in genieten, geluk, plezier, lust. Het hele leven staat in het teken van genot. Hij ging ver daarin en alcohol, drugs en seks speelde een grote rol. Hij is niet oud geworden, die voelde je al aankomen, maar hij heeft meer uit zijn korte leven gehaald als menigeen. Kwaliteit boven kwantiteit?

Zo, MIJN visie op de wereld. Ben benieuwd wat jij hiervan vind.

Dit bericht is geplaatst in Vrijheid met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.