Oligarchisch Communisme

Er zijn van die dagen dat ik graag zaken op een rij zet; in mijn hoofd, noem het een soort van psychisch opruimen. Dat kan heel filosofisch worden, kan ik je zeggen. Zo kwam ik in het verleden al op “Sociaal Kapitalisme” en een uitputtende analyse van “Links en rechts“. Het vooraf bepalen van definities is daarbij heel belangrijk, in ieder geval voor mij.

Allereerst de Oligarch: Wat is dat? In deze tijd wordt het veel gebruikt voor Oekraïnse en Russische zakenlieden die steenrijk zijn en klaarblijkelijk invloed uitoefenen op de geopolitiek. Het heeft tegenwoordig ook een relatief negatieve connotatie, neigend naar crimineel. Maar het begrip is al eeuwenoud en niet voorbehouden aan voormalige Oostbloklanden. Als het gaat om steenrijke elite die invloed uitoefenen op politiek en maatschappij dan mag je Bill Gates en George Soros daar ook zeker bij rekenen. Toch worden die, op een of andere manier, in ons “vrije” westen eerder als filantroop aangeduid, wat een hele positieve connotatie heeft. Je voelt al wat ik wil duiden: “consider the source” oftewel houd rekening met wie het zegt dus. Rijke elite die invloed uitoefenen op politiek en samenleving zijn dus van alle tijden en alle landen en werelddelen.

Dan even kort over Links en Rechts van het politieke spectrum, voor zover we daar in Nederland nog van kunnen spreken. Lees het blogje nog even terug als je wil, daar ga ik er veel uitgebreider op in. Voor mij is vast komen staan dat links vooral voor inperking van persoonlijke vrijheden staat en rechts voor een meer liberale gedachte. Soms vergeten we ook dat de enige politieke moord van deze eeuw in Nederland (Pim Fortuyn) werd gepleegd door een extreem linkse rakker. Het geweld van links is dan ook in Nederland veel heftiger als rechts geweld. Maar op een of andere manier wordt links geweld een beetje geromantiseerd en rechts geweld direct door iedereen veroordeeld, inclusief OM en Rechtbank.

Je mag blijkbaar ons gekozen Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren op straat ongestraft uitschelden voor fascist en openlijk bedreigen maar hij mag een linkse journalist geen leugenaar noemen, zelfs niet als hij dat onomstotelijk aantoont. Je mag de huizen van FVD Kamerleden ongestraft bekladden en Jong FVD’ers bekogelen met drap en verf maar als je een fakkeltocht houd voor de deur van een linkse politica wordt je voor lange tijd achter de tralies gegooid.

Je mag ook blijkbaar iedereen ongestraft van “extreem rechts” beschuldigen en woorden als “antisemiet“, “nazi” en “fascist” mogen daarbij ook onbeperkt gebezigd worden. We vinden dat blijkbaar heel normaal. Of dat nou onderbouwd wordt of niet. Zelfs de gerenommeerde schrijvende pers, het NRC in dit geval, mag ongestraft smerige insinuaties maken in die richting getuige de afbeelding die ze plaatsten van Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) in een bruin hemd van de NSDAP:

Op die manier wordt nagenoeg de gehele bevolking geïndoctrineerd. Links is GOED voor je en rechts is verfoeilijk en in en in slecht. Linkse demonstraties (Antifa, BLM) mogen ongehinderd doorgaan maar als het even niet uitkomt en de ongeruste burger wil demonstreren tegen de corona-maatregelen dan wordt dat direct als “extreem rechts” neergezet en verboden, zelfs neergeslagen. Links mag zelfs gewoon weglopen uit het debat als rechts het woord heeft. Links is geweldig voor onze democratie en rechts is “extreem gevaarlijk voor onze democratie“. Vreemd toch? Zeker gezien het feit dat het in de geschiedenis altijd linkse regiems waren die democratische waarden en persoonlijke vrijheden met voeten getreden hebben.

Rechtse politici mogen van Social Media worden verwijderd en de NOS maakt ondertussen prachtige documentaires over linkse politici in aanloop van de verkiezingen. Ondanks dat we in Nederland sinds de 2e wereldoorlog vrijwel alleen maar met links geweld te maken hebben gehad schrijft de AIVD in een uitgebreide rapportage over de “gevaren” van “rechts extremisme” en “Anti-institutioneel extremisme“.

Geloof me, ik kan nog wel even doorgaan maar het is duidelijk. We worden in een linkse, anti-democratische richting geduwd die ons beetje bij beetje al onze persoonlijke vrijheden gaat afnemen. Het Social Credit System, wat afkomstig is uit het gedachtegoed van de communistische leider Xi Jinping, gaat zijn intrede doen in Nederland. De Tweede Kamer, onder aanvoering van het linkse partijkartel, heeft dat al heel duidelijk door laten schemeren. Een en ander ondersteunt door de CBDC waar zelfs onze Koningin druk voor aan het lobbyen is.

Vandaar het woord communisme in de titel. Maar wel een communisme dat rekening houdt met de welvaart van de rijkste elite ter aarde, de oligarchen. Dat zal en moet in stand gehouden worden. En zo kom ik aan “Oligarchisch Communisme“. Noem het “Communistische Oligarchie” of gewoon kort “Oli-Communisme“, mijn definitie van de toekomst. Een waardig opvolger van het huidige neoliberalisme waarin de staat alles regelt en het best weet wat goed voor ons is. Een soort technocratie waar de wetenschap onder strenge controle van de overheid staat.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Vrijheid met de tags , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.