George Soros

Op dit blog heb je zijn naam al meermaals voorbij zien komen: George Soros. Wie is deze man en wat doet hij? Waarom kennen veelal alleen insiders hem terwijl hij, waarschijnlijk nog meer als Bill Gates, zijn geld en politieke invloed overal ter wereld laat gelden. Vandaag duiken we hierin maar meer nog in de activiteiten ontplooid door George Soros. Wikipedia begint zijn pagina met de woorden:

Hij verwierf een enorm vermogen met beursspeculaties, geld dat hij is gaan gebruiken voor het realiseren van zijn filosofische en politieke idealen.

Een korte zin die eigenlijk in een paar woorden opsomt waar deze man voor staat. Een overduidelijk Oligarch van buitenproportionele omvang. Dit is het schoolvoorbeeld van een speculant. Hij levert NIETS, geen product, geen arbeid, geen zekerheid en geen continuïteit. Hij koopt en verkoopt, soms zonder- maar ook zeker met voorkennis. Daar is hij overigens voor veroordeeld (Handel met voorkennis) dus zelfs puur formeel heeft hij een (internationaal) strafblad en is dus een crimineel. Ook in de Bankencrisis van 2008 is hij verhoord door het Congres omdat hij, alleen al in 2007, zo’n 2,7 MILJARD dollar ($2.700.000.000) had verdient aan “speculaties” op de huizen en hypotheek markt. Maar in de VS, waar de oorzaak van deze crisis overduidelijk lag, werd niemand veroordeeld.

Nu zul je misschien zeggen: “Ver van mijn bed show” maar dat valt enorm tegen. Lees DIT artikel in de AD maar eens. Zijn speculatie, hebzucht en leugens beschadigen ook de gewone Nederlandse huurder.

Met zijn zogenaamde filantropische instelling Open Society Foundations geeft hij geld aan allerlei dubieuze en discutabele organisaties. Denk hierbij aan Black Lives Matter en Antifa. Organisaties die erom bekend staan dat ze maatschappelijk verstorend en gewelddadig zijn. Met medewerking van Antifa is Soros een van de belangrijkste geldschieters van de Karavaan in Midden-Amerika. Voor details hierover verwijs ik graag naar deel 3 van de Val van de Cabal van Janet Ossebaard.

Zo mogelijk nog discutabeler is de financiële steun aan NAMBLA, The North American Man/Boy Love Association. Ja, je hoort het goed: De Noord-Amerikaanse Man/Jongen Liefde organisatie. Een zeer duidelijke pedofiele insteek wellicht vergelijkbaar met onze eigen “Vereniging Martijn”.

Hoewel George Soros met zijn Foundation claimt Oost-Europese democratieën te ondersteunen kan ik niet echt lijn vinden in de talloze giften en donaties. De enige overeenkomst is dat het vrijwel allemaal maatschappelijk ontregelende organisaties zijn die geweld bepaald niet schuwen. Is dat zijn eigenlijke doel? Ontregelen en chaos creëren?

O ja, niet onbelangrijk: George Soros is van joodse afkomst. Zijn naam is eigenlijk “Schwartz”. Hij verbleef, schijnbaar ongestoord, in het door de nazi’s bezette Hongarije tot na de Tweede Wereldoorlog. Vrijwel direct na de oorlog “vluchtte” hij naar London en 10 jaar later reisde hij door naar de VS. Volgens Wikipedia heeft hij zijn vermogen te danken aan speculatie maar iedereen weet dat je geld nodig hebt om überhaupt te kunnen speculeren. Ik vermoed dat hij (lees zijn familie) dus met een aardig vermogen uit Hongarije is “gevlucht”. Hoe heeft hij dat (kleine?) vermogen daar, in die tijd, opgebouwd?

Kritiek op George Soros is, overal ter wereld, NOT DONE. Iedereen die dit durft wordt direct als antisemiet neergezet. Waarom is mij niet helemaal duidelijk want hij is niet echt een “holocaust-survivor” of zo. Hij heeft de oorlogsjaren blijkbaar ongestoord onder de nazi’s doorgebracht. Elon Musk gaat zelfs iets verder: Hij claimt dat Soros zijn “vermogen” gestart is met de verkoop van in beslag genomen Joodse bezittingen tijdens de oorlog. Buiten de bewering van Musk kan ik hier echter niets over vinden. Het zou wel verklaren hoe hij de bezetting overleefd heeft en waarmee hij zijn “speculaties” kon bekostigen.

Wederom bijzonder opvallend is dat FactCheck sites over elkaar heen vallen om dit te ontkrachten. Snopes en USAtoday zeggen dat dit pertinent niet waar is … 🙂 Voor een leuke samenvatting van SNOPES beveel ik Plandemic II – Indoctrination warm aan.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

DOWNLOAD DIT BLOG ALS PDF BESTAND

Dit bericht is geplaatst in Vrijheid met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.