Mijn Kerstgedachte

De kerst staat voor de deur, het nieuwe jaar is in aantocht. We proberen weer allemaal een feeststemming te creëren en we doen alsof dit de gelukkigste dagen van het jaar zijn. Misschien is dat ook wel goed. Even je gedachten verzetten. Maar ik kan helaas niet over koetjes en kalfjes praten als de wereld in brand staat. De zorgen gaan niet weg met de geboorte van het kindje Jezus. Ik kan mijn overpeinzingen niet verzetten met een stukje vlees of zelfs een glas wijn. Ik moet denken aan de mensen die geen feestdagen hebben omdat ze onrechtvaardig vast zitten of zelfs niet meer onder ons zijn.

Ik denk bijvoorbeeld aan Julian Assange. Al jaren achter tralies; voor het verspreiden van waarheden. Tucker Carlson zoekt hem op. Wij vieren kerst. Ik denk aan de klokkenluider in Nieuw Zeeland. Hij bracht de cijfers aan het licht. Hij exposeerde de leugens. Daarvoor wordt hij opgesloten. Wij wensen elkaar gelukkig nieuwjaar. Ik denk aan Janet Ossebaard maar sinds vandaag vooral aan Cyntha, die deze kerst zonder haar Janet zal doorbrengen. Vanmorgen kwam het nieuws: Janet is gevonden. Ze heeft er zelf een einde aan gemaakt. Ze heeft besloten om niet meer te doen wat er gezegd wordt. Ze heeft de ultieme FY aan de wereld gegeven. Ze zal altijd in mijn gedachte blijven door haar prachtige serie.

Heel veel sterkte Cyntha en slaap zacht Janet. Nu heb je hopelijk rust.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

DOWNLOAD DIT BLOG ALS PDF BESTAND

Dit bericht is geplaatst in Corona, Vrijheid met de tags , , , . Bookmark de permalink.