Vapen verboden

Een paar jaar geleden begon ik, langs het roken van mijn zware sjekkie, met vapen. Eigenlijk om 2 redenen: Ten eerste rezen de prijzen van shag de pan uit. Toen ik begon met roken betaald ik fl 1,10 voor een pakje en dat is tegenwoordig ruim 40 gulden. Zeker de laatste jaren is de prijsstijging totaal absurd. Daarlangs mocht ik op veel plaatsen niet meer roken. Openbare ruimtes maar, en dat verveelde me het meest, ook bij klanten. Zelfs bij (mede)rokers werden we naar “buiten” gedwongen omdat de rookruimtes uiteindelijk ook verdwenen. Totaal absurd en daarbij kreeg ik geen werk gedaan op die manier.

In 2014 plaatste ik al een blog, één-op-één gekopieerd van een wetenschappelijke website, dat roken géén longkanker veroorzaakt. Natuurlijk is dit artikel inmiddels verdwenen maar ik had een kopie gemaakt van de site en de site Archive.org heeft het nog tot 2017 staan.

De claims die gemaakt worden staan eigenlijk al lang niet meer ter discussie. Op alle pakjes prijkt de leugenroken veroorzaakt kanker“. Het overleg tussen voor- en tegen-standers is allang geleden de nek omgedraaid terwijl de wetenschappelijke bewijzen ontbreken en de onderzoeken die er zijn spreken de claims tegen. Toch zijn de rookverboden overal ingevoerd, zonder pardon. Deze verboden zijn overigens NIET ingesteld om de gezondheid van de roker te “beschermen“. De initiële reden is om “meeroken” te voorkomen maar dat lijken we ook allang vergeten.

Bij vapen komt eigenlijk niet veel meer als alleen wat waterdamp terug. Ook dat is vrij algemeen bekend. Ik zit soms uren te vapen voordat het iemand in de gaten krijgt. Er is, in ieder geval, absoluut geen sprake van “meeroken” door omstanders. Men ruikt het niet eens. Toch verschijnt op steeds meer plaatsen “verboden te roken, óók e-sigaret“. Als ik dan vraag waarom krijg ik het standaard antwoord: “Omdat we een rookvrije maatschappij willen“. Ik kan dus slechts concluderen dat het wederom ongefundeerde bemoeienis is, met mijn vrijheid, wel te verstaan.

Maar ik doe NIET mee. Ik weiger me aan regels te houden die slechts mijn vrijheid beperken en verder geen enkel ander doel dienen. Dat MOET stoppen! Zeker, er moeten wetten en regels zijn maar slechts om mensen tegen elkaar te beschermen. Zolang je anderen geen kwaad doet ben je vrij te doen wat je wil. Dat moeten we ons meer gaan realiseren.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

DOWNLOAD DIT BLOG ALS PDF BESTAND

Dit bericht is geplaatst in Recht, Vrijheid met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.