Het weer weer

Ik word wakker en het zonnetje schijnt vrolijk op de ramen. Achter glas is het prettig. Vannacht heeft het nog licht gevroren maar er is niks meer van te zien. Een mooi begin van de dag: droog en zonnig. Geen code oranje, geen windje met een eigen naam, geen paniek in Nederland.

Een paar dagen geleden kreeg ik een plaatje doorgestuurd van een vriend. Het zet je aan het denken. Alle berichten zijn tegenstrijdig. Alle weersveranderingen zijn zogenaamd klimaatverandering. Het maakt niet uit of het nu omhoog of omlaag gaat. Het maakt niet uit of het nu droog of nat is. Het is allemaal slecht en het is allemaal veroorzaakt door onze schuld. Teveel CO2, teveel stikstof, te veel water, teveel dieren, teveel mensen … Ik denk alleen maar: TEVEEL GELUL! Want het gaat, zoals gewoonlijk, helemaal nergens meer om. 2 weken geleden schreef ik over de geregistreerde koude records. Hoe kan dat? In een tijd van opwarming? Het KNMI reageert.

Ondanks dat royaal toegegeven wordt dat er sprake is van koude records moet het wel weerlegd worden, maar natuurlijk met de gebruikelijke irrationele pogingen tot verklaren en boute leugens:

Je moet meer dan 100.000 jaar in de tijd teruggaan om een periode te vinden waarin de aarde als geheel ongeveer net zo warm was als nu.

Absolute leugen natuurlijk. De werkelijkheid:

Even afgezien van de “Kleine IJstijd” die, volgens Wikipedia, duurde van de vijftiende tot en met de negentiende eeuw, is het dus redelijk koud, in vergelijking tot de temperaturen in de afgelopen 10.000 jaar. Ook lijkt men de middeleeuwse warme periode uit te willen wissen uit de geschiedenis. Een periode met zelfs wijnbouw in Engeland en een duidelijke opleving van economie aldaar.

Daarbij moeten we nog bedenken dat de temperaturen van vóór 1901 grotendeels schattingen zijn en/of berekend vanuit ijskern-metingen en boomringen. Maar of dat nog niet genoeg is rommelt men ook nog met de cijfers van de afgelopen eeuw: Het raadsel van de verdwenen hittegolven.

Al met al wordt de waarheid ons weerhouden en is er ernstige twijfel over het hele “Global Warming” narratief, wat men inmiddels, omdat het opwarmen niet meer te handhaven is, heeft omgedoopt tot “Climate Change“.

Ik heb al eerder verwezen naar een zeer interessante docu The Great Global Warming Swindle met medewerking van prominente wetenschappers en notabene de oprichter van Greenpeace dr. Patrick Moore. Het is de moeite waard om deze film nog eens te bekijken.

Maar de klap op de vuurpijl moet nog komen in het bericht van de KNMI:

In een warmere wereld blijven kouderecords voorkomen, maar ze worden wel steeds zeldzamer.

Ieder weldenkend mens moet hier doorheen prikken. Als koude-records worden gebroken wordt het kouder. Dat lijkt me logisch. Als koude-records minder vaak worden gebroken kan dat niet een teken zijn dat het warmer wordt. Dat is totale onzin. Denk er eens even over na:

Hardloop-records worden minder vaak gebroken als voorheen.

Kunnen we hier uit concluderen dat atleten minder hard lopen? NEE, natuurlijk niet. Dat betekent nog altijd dat het steeds sneller gaat.

Liegen is 1 maar zo doorzichtig liegen is heel erg dom.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

DOWNLOAD DIT BLOG ALS PDF BESTAND

Dit bericht is geplaatst in ClimateChange met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.