Optimisme en hoop

Misschien val ik in herhaling maar de omstandigheden lenen zich er voor. Gisteren een hele leuke avond gehad met interessante mensen in Bosvreugd. Ik hoorde om me heen veel optimisme en hoop op een betere toekomst. Ik ben daar persoonlijk wat minder optimistisch over en steek dat ook niet onder stoelen of banken. We hoeven het gelukkig niet met elkaar eens te zijn.

Toen ik vanmorgen op stond was het eerste bericht wat ik las van de Russische Ambassadeur in Nederland Vladimir Tarabin:

Vliegtuigen en vliegvelden van hun basis overgedragen aan Oekraïne worden een legitiem doelwit voor Russische troepen

Op 4 september vorig jaar schreef ik zelf al:

Wat denk je van vergelding door Rusland op de plek waar dit wapen vandaan komt: VOLKEL! Of als we pech hebben een pre-emptive-strike NU! Nog voordat we dit wapentuig naar Zelensky kunnen vervoeren? Denkt niemand hierover na?

Het enige waar ik op dat moment enigszins optimistisch over kan zijn is dat wij nog net in dat kleine cirkeltje wonen dus er waarschijnlijk heel erg weinig van zullen merken. Het zal over zijn in seconden.

Vervolgens kun je de meest idiote berichten lezen die variëren van “Zweden zijn het meest enthousiast in de EU om Zweedse soldaten te sturen om Rusland in Oekraïne te bestrijden.” tot een poll van de EU dat 69% van de mensen denkt dat een oorlog tegen Rusland te winnen is als we maar extra wapens naar Oekraïne sturen.

Let op de retoriek: Geallieerden van Oekraïne! Want dat is al voor ons besloten, ondanks het referendum van 2016 waar 2/3 van ons land TEGEN stemden.

De wereld om ons heen is compleet gek geworden en propaganda en oorlogsretoriek vieren hoogtijdagen. Ondertussen is Julian Assange weer op vrije voeten en is het daarom weer eens tijd zijn woorden aan te halen:

Het lijkt wel of ik de enige ben die voorstander is van een gesprek met Poetin. Zullen we eens gaan praten? Of laten we het maar op ons afkomen? Bij escalatie is er maar één deel van de wereld slachtoffer en dat is EUROPA.

Ondertussen hollen we achter een demente president en een oorlogshitsende ex-premier die nu de hoogste baas is van een imperialistische verdragsorganisatie aan. Ben ik de enige die concludeert dat daar niet veel goeds uit kan komen?

Lees mijn artikel van 6 april 2022 nog eens terug: Wat je niet mag weten over de Oekraïne. Ja, alweer ruim 2 jaar geleden! Maar het pad dat werd ingeslagen wordt gestaag gevolgd, zonder toelichting voor de burgers, zonder instemming van de burgers en zonder enige verantwoording af te leggen aan de burgers die hier het slachtoffer van zullen worden.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Oekraïne met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.