Gratie of tribunaal

Inmiddels weet eigenlijk iedereen dat het hele corona verhaal totale onzin is geweest of, op zijn minst, zwaar overtrokken is. Inmiddels heb ik daar 283 bijdragen over geschreven en eigenlijk al alles over gezegd. Toch lijkt het allemaal met een sisser af te lopen. Of misschien niet? Misschien komt er nog wel een 2e deel van dit debakel? Het scenario voor een nieuwe Spars Pandemic, volgend jaar, ligt er al weer een tijdje. Zou de meerderheid van de mensen er weer intrappen en zich allerlei maatregelen op laten leggen?

Ik weet het eerlijk gezegd niet maar ben ongerust. Ik vrees dat de meeste berichten volledig langs de massa heen gaan. Zoals dit bericht wat ik onlangs las.

Leg hierlangs nog eens de uitspraak van een rechter in Portugal en je kunt het eigenlijk niet missen.

In mijn ogen zijn er misdaden gepleegd; misdaden tegen de menselijkheid. Met de totaal onnodige maatregelen maar zeker met de inzet van beademing, remdesivir en midazolam. Misdaden waarmee afgerekend moet worden, in mijn optiek. Een hele tijd terug had ik een interessant gesprek met Flavio. Hij dacht er duidelijk anders over en dat heb ik even in moeten laten zakken. Moeten we de schuldigen maar gewoon moeten laten gaan of moet er afgerekend worden?

Hij antwoordde hij resoluut:

Dat is het duivelse dilemma. Juist die angst houdt ze in hun verhaal. Ze moeten zonder schade eruit kunnen stappen anders richten ze meer schade aan.

Natuurlijk valt hiervoor wat te zeggen. Een kat in het nauw maakt rare sprongen en deze verantwoordelijken het vuur aan de schenen leggen kan volledig de verkeerde kant op gaan doordat ze zichzelf met hand en tand gaan verdedigen. Ik begrijp het standpunt dan ook wel. Maar hoe serieus ik het ook neem, ik kan er niet toe overgaan. Ik kan het niet vergeven en vind dat de schuldigen berecht moeten worden, verantwoordelijk gehouden moeten worden. De lang geleden beloofde Parlementaire Enquête moet er komen en hier moeten ook serieuze consequenties aan verbonden worden. We moeten afrekenen met het verleden om verder te kunnen.

Waarom? Omdat ik geen precedent wil scheppen dat men hier mee weg komt. Dat men ongestraft miljarden mensen, desnoods met geweld, kan onderdrukken. Miljoenen kan vermoorden. Miljarden mensen, met verkeerde voorwendselen, kan laten prikken met catastrofale gevolgen voor miljoenen.

Hoe denk jij hierover?

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.