Betrouwbaarheid media

JoinTheCaravanWat een fantastische happening was had ook in de media een prachtig statement moeten zijn maar de publieke omroep(en) stak(en) daar een stokje voor. Met professioneel knip en plakwerk weet men het toch weer voor elkaar te krijgen om een oprecht optreden zeer negatief neer te zetten. Ik zal er een paar zaken uitlichten:

CharmeOffensiefIn de voor-aankondiging wordt de sfeer al gecreëerd: “charmeoffensief”. Hoezo charmeoffensief? Deze mannen en vrouwen zijn het beu. Alle evenementen worden afgelast en daarvoor is geen reden, dat weten deze deelnemers als geen ander. Dit zijn de mensen die rondlopen op de Harley-dagen. Dit zijn de mannen en vrouwen die weten waar ze over praten. Hier zou eens naar geluisterd moeten worden.

MisdaadVerslaggeverIn plaats van eens een keer de waarheid in beeld te brengen en deze motorrijders aan het woord te laten zet een vandaag het geheel in een tweeluik met de reguliere angstzaaiende tendentieuze berichtgeving over “bendes” en “op handen zijnde oorlog”.  Deze keer mag ene Mick van Wely het woord doen, een publiciteitsgeile “misdaad-verslaggever” zoals we er al zovele hebben.

BDenmarkDezelfde plaatjes uit verre landen worden weer getoond waarvan de relevantie ernstig betwijfeld mag worden. Archiefbeelden die jaren oud zijn maar nog altijd dienst doen als illustratie omdat men geen nieuwere beelden heeft. Waarom zijn er eigenlijk geen nieuwe beelden? Misschien wel omdat deze kerels in Nederland niet waargenomen worden. Omdat niemand van de Harleydag bezoekers ooit een van deze mannen heeft gezien. De journalisten in ieder geval niet want anders had men wel recente beelden gebruikt.

InternStukOok moet men natuurlijk het nieuwe “interne stuk” van de politie er bij betrekken. Interne stuk? KUL! De politie zet het op hun eigen website neer zodat iedereen, maar vooral de pers, het kan downloaden en er uit berichten. Nou, ik heb het ook gelezen en dit lijkt op een fictief jongensboek geschreven ongeremd door enige kennis van de materie.

strafbladEn dan mogen de inmiddels befaamde cijfers niet ontbreken natuurlijk: 82% is crimineel. 82% waarvan? Van de 601 bij ons (politie) bekende motorrijders (en aanhang). Voor mij zegt dat cijfer alleen maar dat de politie 18% van deze gegevens heeft opgeslagen over NIET criminele mensen. Waarvoor?

Ook de filmbeelden spreken boekdelen. Vraag en antwoord worden totaal uit verband gerukt om de indruk te wekken dat deze groep mensen zich afzetten tegen de MC’s:

LastVan

[KLIK OP AFBEELDING VOOR FRAGMENT VAN DE REPORTAGE]

Nou ken ik deze initiatiefnemer persoonlijk en ik weet zeker dat “vraag” en antwoord hier totaal uit het verband zijn gerukt. Jos heeft geen last van “motorbendes” en het “elkaar bestrijden op leven en dood”. Hij heeft last van de overheid die alle evenementen maar klakkeloos afgelast. Hij heeft last van het beeld dat door onze media wordt opgeroepen.

Omdat ik niet mee wil doen aan dezelfde praktijken kun je HIER de gehele reportage zien:

Reportage

[KLIK OP DE AFBEELDING VOOR DE GEHELE REPORTAGE]

Ik heb respect voor deze mensen. Prachtig initiatief. Veel waardering! Ik denk ook dat andere motorclubs hier graag aan mee hadden willen doen ware het niet dat de meeste clubs op dat moment hun respect hebben betuigd op een begrafenis van een MC’er.

Dit bericht is geplaatst in MotorClub's. Bookmark de permalink.