Je oogst wat je zaait

Ik ben blij dat ik geen Facebook, Twitter of andere Social Media meer heb. Ik hoor de commentaren van de talloze “bruikbare idioten” al via mijn vrienden en kennissen en binnenkomen. Er worden alweer vuurpelotons voorgesteld, als ik het mag geloven. Eigenlijk begrijpelijk, gezien de propaganda van de onze overheid i.s.m. de MSM. Op maandag-avond eindelijk een nuchter bericht:

En ZO is het. Niet anders. Als je geweld zaait dan zul je dat ook oogsten. Er zijn grenzen bereikt. De burger is het zat, beu, moe. En dan durven te praten over onze arme kleine ondernemers die te lijden hebben van de rellen en plunderingen. Ik zou zeggen: ga eens praten met deze ondernemers! Dat kleine beetje schade is een druppel op een gloeiende plaat bij de schade die onze overheid heeft aangericht in de afgelopen 10 maanden. En die ondernemers kunnen tellen, geloof me.

Tussen de storm van propaganda verschijnt een enkel reëel bericht: Volkskrant: Opinie: Grof geweld tegen anti-lockdownprotest is onze rechtsstaat onwaardig aldus Willem Jebbink, advocaat in Amsterdam. Gelukkig blijven er nog mensen nuchter en hebben het vermogen om de zaken in perspectief te zetten.

Ook worden gelukkig de bijdragen van onze roemruchte “Romeo’s” voorzichtig aan de kaak gesteld. Steeds meer mensen zien twijfelachtige figuren de zaak opnaaien. Zelf zag ik bij het verlaten van het 18 septemberplein een geheel in zwart (Northface) geklede man, met een grote mondkap en capuchon stenen uit de grond trekken en voor de voeten van de op de vlucht slaande veertigers en vijftigers gooien: “HIER! GOOIEN! VECHT TERUG!” of woorden van gelijke strekking. Kan ik bewijzen dat dit een Romeo was? Nee, maar ik heb mijn gedachten.

Al 2 dagen krijg ik de vragen: “keur jij die rellen goed?” en “distantieer jij je van die relschoppers?“. Als je echt antwoord wil op die vraag, hier komt ie dan: Je oogst wat je zaait. Dat is zeker zo met geweld. Je kunt mensen niet blijven opjagen, slaan, met een waterkanon beschieten en met traangas bestoken. Op een gegeven moment komt dat terug, als een boemerang. En ja, dan is er collateral damage. Daar ontkom je niet aan. Ik ben blij met de respons op een gewelddadige dictatuur, in welke vorm dan ook. En voordat je over “schade” lult, zet dat eens in perspectief met de schade die onze overheid al 10 maanden aanricht. Nogmaals: een druppel op een gloeiende plaat.

En tot de dienders zou ik het volgende willen zeggen: denk er aan, nu zijn het jullie knuppels, schilden, water en traangas tegen stenen, vuurwerk en fietsen. Maar als jullie je arsenaal uitbreiden en orders krijgen te gaan schieten moet je ook vuur terug verwachten, denk daar goed aan. Dat is een wetmatigheid. JE OOGST WAT JE ZAAIT! En ook tegen de dienders wil ik benadrukken:

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.