VERZOEK OM ADVIES

Ik heb een huis. Dat huis is prima in orde. Nooit last gehad van wateroverlast of enig ander probleem.

Nu heb ik een brief ontvangen van de overheid die zegt dat ik de muren van mijn huis moet laten injecteren omdat het dan beter beschermd is tegen de regen, iedereen aangemoedigd wordt om dat te doen en zij alle kosten zal betalen. Het zal mij geen centiem kosten. Het is een kadootje.

Dat is natuurlijk heel fijn maar ik zit er toch wel een beetje mee verveeld dat de overheid alle aansprakelijkheid afwijst als er iets fout zou lopen bij het injecteren van mijn muren en er (ernstige) schade is aan mijn huis. Zij betaalt alleen voor de werken. Voor de rest moet ik mijn plan trekken.

Ik kan kiezen uit :
BV Faaizer
NV Moo Derna
NV A. Zeeneeca
BV J. & zonen

Omdat de overheid zo weinig uitleg heeft gegeven, heb ik zelf het één en ander uitgezocht om wat meer te weten te komen over die bedrijven en hun producten. Ik weet graag met wie ik te maken heb en dit al zeker nu ik ga moeten opdraaien voor de gevolgen als er iets mis loopt.

Nu blijkt dat die 4 bedrijven in het verleden al veel problemen hebben gehad met hun producten. Ja. Ze zijn allemaal al vele keren gedagvaard door eigenaars van ander huizen in betaling van astronomische schadevergoedingen wegens grote schade die zij veroorzaakt hebben. Ze zijn alle 4 ook al tal van keren betrokken geweest in corruptieschandalen.

Dit is niet van aard om vertrouwen te wekken. Integendeel. Als ze al zoveel problemen hebben gehad ? Amai, zeg. Ik heb nog wat verder gegraven en wat heb ik ontdekt ? Dat zij potverdikke zelfs geen garantie verlenen op hun producten en zij een contract hebben afgesloten met de overheid waarin zij vrijstelling van elke aansprakelijkheid hebben geëist en bekomen.

Dus … als er problemen zijn met mijn huis kan ik niet terecht bij de overheid en ook niet bij het bedrijf voor een schadevergoeding. Een herstel is hoe dan ook niet mogelijk want eens mijn muren geïnjecteerd zijn is het voor altijd. Het kan niet meer ongedaan gemaakt worden.

Het lijkt me niet verstandig om dit werk, in deze omstandigheden en onder dergelijke voorwaarden te laten doen door 1 van die 4 bedrijven. Ik snap overigens totaal niet dat de overheid die 4 bedrijven aanbeveelt. Zo’n slechte reputatie, zoveel problemen en op de koop toe voor niets aansprakelijk ? Het kan niet anders dan dat daar een geurtje aan zit, toch ?

Ik wil mijn huis gerust nog beter beschermen dan nu al het geval is maar ik zit dan eerder te denken om dit te laten doen door een bedrijf met een uitstekende reputatie zoals bvb de NV. V. Tamine.

Wat is jullie advies ? Moet ik dit vergiftigd geschenk aannemen op risico van grote schade aan mijn huis waartegen ik niets kan doen?

Tekst Carine Knapen

P.s.

Wat Carine vergeet te vermelden is dat me duidelijk is gemaakt dat het NIET verplicht is maar dat het WEL gevolgen heeft als ik deze werkzaamheden niet laat uitvoeren:

  • De straten naar mijn huis zullen dan geblokkeerd worden.
  • Gas, water en licht zullen mogelijk ook afgesloten worden.
  • Ik mag mijn huis alleen uit als ik een bewijs bij me draag dat ik droog (gebleven) ben.
  • Ik mag het huis niet verkopen of verhuren als de werkzaamheden niet zijn uitgevoerd.
  • Ik kan gedemoniseerd en geridiculiseerd worden door anderen.
  • Ik sta voortaan als asociaal te boek.
  • In de toekomst kan ik mogelijk overal geweigerd worden.

Maar de overheid wil vooral benadrukken dat het volledig op VRIJWILLIGE basis is.

Dit bericht is geplaatst in Corona met de tags , , , . Bookmark de permalink.