Misselijkmakend weekend

We hadden het al eerder gezien, met de bruiloft van onze minister van justitie natuurlijk. Maar ook onze premier hoeft zich alleen te laten testen bij “ziekteverschijnselen“, ondanks dat ie met regelmaat naar New York vliegt. Maar het wordt steeds erger: meten met 2 maten.

Afgelopen weekend weer een nieuw dieptepunt: op zaterdag avond een stadion 2/3 gevuld, wegens “besmettingsgevaar”. Bij onze volkssport nummer één! Op zondag onbeperkt op elkaar gepakt, vanwege een lid van de Koninklijke familie en een verwend kutkind. Alles kan dan blijkbaar en het geld en de elite staan ver boven de cojona-maatregelen, blijkbaar.

Het lijkt wel of het gehele landsbelang afhangt van een race in een badplaats. Plotsklaps is er dan geen sprake van “virus-maatregelen” of “climate-change“. Alles is geoorloofd en wij moeten denken dat het ook nog heel belangrijk is voor ons land. Er is al meer als een jaar een propaganda campagne bezig die slechts wordt overtroffen door de cojona-propaganda. Een van de rijkste mensen van Nederland mag zelfs artiesten vragen pro-deo te komen optreden.

Misselijkmakend vind ik het. Werkelijk misselijkmakend. Ik heb er geen woorden voor. F1 is helemaal geen “sport”. Het is een rijkeluis bezigheid waartoe alleen de elite toegang hebben. Elk kind gaat, vroeg of laat, een keer voetballen. Als ie het leuk vind dan gaat ie bij een club en wordt het intensiever. Als ie talent en mentaliteit heeft dan komt ie aan de top. De meeste van onze grootste voetballers zijn als schoffies begonnen. DAT is een “volkssport”, voor iedereen toegankelijk, voor iedereen bereikbaar.

De autosport is totaal anders: rijke komaf en connecties in de autosport zijn klaarblijkelijk noodzakelijk. Als je als baby zo’n beetje in een kart wordt geriemd maak je kans ooit op een F1-circuit rondjes te maken. Is dit het grootste talent van Nederland? Dat is onmogelijk te beantwoorden. Van de miljoenen kinderen in ons land krijgen er wellicht maar een handjevol de kansen zich te ontwikkelen. Kun je dan nog spreken van “talent”?

In mijn optiek kun je dan alleen maar spreken van “elite”, net als het blauwe bloed dat het organiseert. Maar ja, met de juiste connecties (en propaganda) krijg je een drol als lekkernij verkocht. Leven we nog? Of worden we geleefd?

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona, Sport met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.