Brief dr. Hugo Daniels

Op 22 oktober jl. schreef dr. Fons Vanden Berghe een brandbrief die wij op 25 oktober ook op MediaVrijheid hebben geplaatst, in navolging van Artsen voor Vrijheid. Op 26 oktober werd ik benaderd door een journalist van het Limburgs Dagblad. Hij vroeg me of ik dr. Fons Vanden Berghe persoonlijk had geïnterviewd. Hem was namelijk ter ore gekomen dat de woorden van dr. Hugo Daniels niet klopten of tenminste uit het verband waren gebruikt. Ik vroeg of hij dr. Daniels had gesproken en zijn antwoord was “nog niet“. Aan de ene kant rook ik MSM die dit verhaal wilden ontkrachten maar tegelijkertijd wilde ik deze brief van dr. Hugo Daniels ook onder ogen krijgen. Ik wilde weten of de claim van dr. Vanden Berghe ook gestaaft kan worden met de woorden van dr. Hugo Daniels.

Vandaag kreeg ik de bewuste brief toegestuurd. Op briefpapier van het Ziekenhuis Oost Limburg. Ondanks dat de brief niet is geprint/gescanned en dus ook niet ondertekend (digitaal) lijkt hij authentiek.

Wat ik wilde weten is eigenlijk simpel: kloppen de claims van dr. Vanden Berghe met de werkelijk tekst van de brief. Heeft dr. Daniels dit werkelijk geschreven of is het de interpretatie van dr. Vanden Berghe bij een andere tekst. Allereerst een aantal letterlijke citaten uit de brief van dr. Daniels:

“Het virus heeft ons toch een aantal verrassingen bezorgd: De eerste was dat dubbel gevaccineerde personen blijkbaar het virus nog kunnen doorgeven aan derden”

Ook schrijft dr. Daniels over ” … een vals gevoel van veiligheid bij evenementen met Covid Safe ticket …”

“De tweede onaangename verrassing is dat ook dubbel gevaccineerden ziek kunnen worden”

“Bij dubbel gevaccineerden met risicofactoren of oudere patiënten blijft er een risico bestaan op ziekenhuisopname, zelfs op opname op intensieve zorgen.”

“In dit kader hebben we praktisch alleen met gevaccineerde patiënten te doen.”

“De derde lelijke verrassing is dat hoogrisicopatiënten die al een boostervaccin gehad hebben en dus 3 x gevaccineerd zijn, ook in het ziekenhuis kunnen belanden.”

Aldus: “Dr. H. Daniels, Medisch diensthoofd Algemeen Inwendige – Infectieziekten – Geriatrie, Medisch Coördinator Divisie 5, Ziekenhuis Oost-Limburg“.

De stellingen die dr. Vanden Berghe in zijn brandbrief onder a) 1, 2 en 3 stelt zijn dus nagenoeg letterlijk overgenomen uit de brief van dr. Daniels. Enige suggestie van onwaarheden of eigen interpretatie is dus volledig uit de lucht gegrepen.

Je kunt je afvragen met welke intentie dr. Daniels de opmerkingen heeft geplaatst. Mogelijk is die anders maar dat is open voor suggestie. Wil je dat zelf invullen dan kun je hier de brief van dr. Daniels vinden.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona met de tags , , , , . Bookmark de permalink.