Nepnieuws Nederlandse MainStream Media

Het is weer nepnieuws van de bovenste plank: Vandaag, op de radio, tijdens het korte nieuws op het uur:

– De oorlog in Oekraïne leidt tot torenhoge inflatie.

– Slechts 1 op de 3 Nederlanders heeft daar last van.

Allereerst is de inflatie natuurlijk al jaren aan de gang en slechts de laatste jaren in een stroomversnelling gekomen, mede door de corona maatregelen, maar vooral door het ongenuanceerd bijdrukken van geld door onze Centrale Banken in opdracht van onze overheid. Hoe onze inflatie eigenlijk ontstaan is en hoe dit werkt kun je lezen in Inflatie in Jip en Janneke taal.

Niet alleen Nederland drukt geld bij als een bezetene om de overheidstekorten aan te vullen. Dit is een internationaal fenomeen en, zoals je in de grafiek kunt zien, spant de VS de kroon. Het huidige systeem van lage rentes en geldcreatie is gedoemd te crashen, dat weet iedere econoom en financieel expert.

Het is slechts een kwestie van tijd en vooral HOE dit te verkopen aan de burger. De “corona- en Oekraïne-crisis” lijken de uitgelezen excuses.

Natuurlijk is het nog grotere BULLSHIT dat slechts 1/3 van de Nederlanders hier last van heeft. Een inflatie van, zoals de laatste berichten weergeven, 11% gaat elke Nederlander voelen. Je geld is domweg 11% minder waard als een jaar eerder. Je boodschappen en vaste lasten worden almaar duurder en je salaris laat het afweten.

Ook de energieprijzen stijgen NIET door de “Oekraïne crisis”. Dat is je reinste onzin. De energieprijzen stijgen door de beslissingen van onze overheden zoals de sancties tegen Rusland. De gevolgen van deze beslissingen betekenen enerzijds energie ergens anders inkopen (VS) tegen hogere prijzen en anderzijds de versnelde doorvoering van de Europese “vergroening” die gefinancierd moet worden.

Zo worden we aan de lopende band overstelpt met NEPNIEUWS om de politieke doelen er maar doorheen te drukken. Wat die doelen zijn? Tja, ik kan het blijven herhalen maar inmiddels moet je het toch weten: Agenda 2030, The Great Reset, Build Back Better, etc, etc. Alles gaat over hetzelfde: Zo snel mogelijk de wereldburger bang, bezittingsloos en machteloos maken. Het Chinese model, Social Credit System.

En het maakt ze niet meer uit hoe en men schaamt zich nergens meer voor. Een virus, klimaatverandering, terroristen of een totale (kern)oorlog. Alles wordt ingezet om onze wereld te ontregelen en af te breken.Joe Biden: “Russische genocide in Oekraïne!“. Totaal ongefundeerd en volledig uit de lucht gegrepen. Een zeer zware beschuldiging die maar op één ding aanstuurt: totale oorlog met Rusland.

Maar ook dichterbij wordt met vuur gespeeld: Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, gooit weer eens wat olie op het vuur: “Oekraïne mag sneller toetreden tot de Europese Unie“. Niet alleen heeft zij daar niets over te zeggen want toetreding moet UNANIEM worden goedgekeurd door de lidstaten maar ze zegt een verscheurd land in oorlog bijna onbeperkte steun toe. Dit is spelen met vuur, spelen met de vrede en veiligheid van heel Europa, wellicht de hele wereld.

Aan beide kanten van de oceaan sturen onze “leiders” aan op escalatie van een lokaal conflict in plaats van kijken naar vreedzame oplossingen.

En Klaus keek en zag dat het goed was

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Oekraïne met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.