Nieuwsuur verdient de propagandaprijs

Wederom doet het programma nieuwsuur een poging om alle waarnemingen en informatie, die het narratief niet welgevallig is, af te schilderen als “nepnieuws”, “desinformatie” en “complottheorieën”. Dit keer over apenpokken. Ondanks dat er een feilloze opsomming wordt gemaakt van de feiten, zoals de oefening van de NTI en de exacte datum van uitbraak op 15 mei 2022 al in maart 2021 is vastgelegd.

Waarom het allemaal onzin is maakt Rudy Bouma eigenlijk niet echt duidelijk. “Er zijn parallellen met COVID-19” zegt hij maar dat was ons allang duidelijk. Dat kun je al zien bij de “deskundigen”die hij zelf aanhaalt.

Allereerst Bert Niesters: Uit de school van Ab Osterhaus zit deze man in verschillende internationale adviesorganen. In de afgelopen periode heeft Bert Niesters niets anders gedaan als overduidelijke vaccin aanprijzingen en is een welkome gast om het narratief te steunen. Ook zijn er overduidelijke banden met Pfizer/Biontech.

Charifa Zemouri legt zelf uit wat zij doet op haar website: “Sinds augustus 2020 fungeer ik als COVID-19 politiek adviseur in de Tweede Kamer. In deze rol slaagde ik erin om onderzoek naar infectieziekten te koppelen aan de politiek.“. Ik denk niet dat ik de “deskundigheid” van deze Charifa behoef uit te leggen …

Marjolein van Egmond is oncoloog en géén immunoloog. Laat dat duidelijk zijn. Ook zij is een graag geziene gast aan tafel bij de NPO en al meermaals met onze hoofd-COVID-propaganda Ab Osterhaus. Zij was er als de kippen bij om de avondklok te adviseren en promoten en vond zelfs dat er militairen moesten worden ingezet.

Tot slot natuurlijk onze zuiderbuur Marc van Ranst. Net als onze eigen Ab Osterhaus zet hij zich al jaren in voor de promotie van de “pandemie” de verkoop van vaccins en geeft zelfs seminars hoe je deze het best aan de man kan brengen. Geheugensteuntje:

De propaganda blijft dus ongewijzigd van opzet:

  • vooral NIET op de argumenten ingaan
  • noem een paar namen van (eigen) welgevallige “deskundigen”
  • noem zo vaak mogelijk de woorden “nepnieuws”, “desinformatie” en “complot” maar geef vooral niet aan waaruit deze “verkeerde info” bestaat.
  • zend het uit via de publieke omroep

En Klaus keek en zag dat het goed was

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona, Vrijheid met de tags , , , , . Bookmark de permalink.