Stand van zaken

Het is weer eens tijd om de stand van zaken op te maken rond het Oekraïne conflict. We zijn inmiddels al een paar maanden verder en het NEPNIEUWS (of moeten we het gewoon bij de naam noemen: PROPAGANDA) draait op volle toeren. De hele dag horen we dat Zelensky de oorlog aan het winnen is omdat (waarschijnlijk) Rusland een kleine strategische terugtrekking uitvoert.

Wat is waar en wat is niet waar? Wie weet dat nog?

Ik allang niet meer dus laten we het hebben over de zaken die ik weet, zelf kan waarnemen of kan controleren.

Een tijd terug werd Thierry Baudet door de gehele vaderlandse pers neergezet als een Russische spion. Een misselijkmakende smeercampagne gebaseerd op vage insinuaties waar iedereen aan mee leek te doen. Het vond zelfs zijn weg naar de Tweede Kamer en men dacht er serieus over om een gekozen volksvertegenwoordiger buitenspel te zetten. Vorige week legde dezelfde Baudet, in de Kamer, een link die wel aantoonbaar en controleerbaar is. Het voltallige Kabinet liep weg, nog nooit vertoond in onze geschiedenis.

Meten met 2 maten, heet dat in mijn vocabulaire.

Enkele van de weinige journalisten die doorgaans objectief en grondig hun werk doen van Follow The Money noemde Raisa Blommestijn een Poetin-supporter in een artikel dat geen enkele binding had met Rusland of het Oekraïne conflict. Het ging tenslotte over Jaap van Dissel en zijn vermeende corruptie. Ergens moet zij dan toch kritisch zijn geweest op het beleid dat gevoerd wordt t.a.v. de Oekraïne. En dat krijg je op je brood, vroeg of laat.

Er is een sfeer gecreëerd van pro-Oekraïne en anti-Rusland en daar moet je in mee, of je nou wil of niet. Iedereen die een kritisch geluid laat horen wordt neergesabeld en moet feitelijk geliquideerd worden, als we Johan Derksen moeten geloven tenminste. Ja, het OM “doet onderzoek” maar we kennen de uitslag al, meen ik te weten. Deze man komt zelfs met bruut seksueel geweld weg. En zolang hij het narratief (vaccinaties, anti-Putin) blijft steunen haalt niemand hem daar weg.

Vorige week had ik buikpijn van het lachen: in gesprek met een diep slapende Rusland hater liet hij zich ontvallen: Ja, je weet toch nog wel. Die kernramp in Rusland. Het boeit hen niks. Niet te vertrouwen, die Russen. Heel Europa radioactief.“. Tussen het schuddenbuiken door probeerde ik hem nog uit te leggen dat Chernobyl toch echt in de Oekraïne ligt maar het had geen zin. Hij geloofde me niet.

Maar IK zal je de waarheid vertellen over het Oekraïne – Rusland conflict: Ze liegen aan beide kanten. Er klopt helemaal niks van. Aan beide zijden is de informatie compleet onbetrouwbaar en ze geven elkaar overal de schuld van.

Wat weet ik nog meer?

Dat de staat Oekraïne al tientallen jaren verscheurd is en in staat van burgeroorlog. Dat al in 2019 8 van de 40 miljoen Oekraïners (20%!!!) op de vlucht was en buiten de landsgrenzen leefden. Dat Nederland, in grote meerderheid, géén associatie met de Oekraïne wilde; laat staan bij de EU of NATO aan wil laten sluiten. Dat de sancties, die Rusland moeten raken, feitelijk alleen maar onze economie kapot maken.

Dat de VS altijd het vuur opstookt en aanhoudt, overal ter wereld. Moet ik je een paar voorbeelden noemen? Irak bijvoorbeeld. De VS ondersteunde en bewapende Saddam Hussein tegen Iran om er jaren later zelf binnen te vallen (onder valse voorwendselen). Of Afghanistan? Er werden zelfs stingers naar die dappere Mujahideen gestuurd. Deze dappere heilige strijders streden tenslotte tegen het goddeloze imperialistische Rusland. Jaren later valt de VS zelf Afghanistan binnen om (zogenaamd) de baas van de piloten uit de grot te gaan halen. Die bleek echter in Pakistan te zitten en daar werd hij dan ook maar afgeschoten; zijn lijk werd in zee gedumpt. We got him! Opgeruimd staat netjes, geen rechtszaak, geen waarheid, geen fatsoenlijk verhaal. Closure, the US way.

En nu de NATO, onder aanvoering van de VS, elk land inlijft dat grenst aan Rusland, tegen alle afspraken in die destijds gemaakt zijn met Gorbatsjov en vervolgens grootscheepse “oefeningen” houdt, zo dicht mogelijk bij de Russische grens moet Putin zijn mond houden. Ja zelfs Oekraïne en Georgië moeten worden ingelijfd bij diezelfde NATO.

Ik zal ook wel een “Putin-lover” genoemd worden maar de realistische waarheid is dat ik geen enkel gevoel heb voor Rusland; net zo weinig als voor de Oekraïne. Maar ik wil in de winter warm blijven. Ik wil blijven eten en wonen, als het ff kan. En ik wil vrij kunnen reizen, met mijn motor, liefst over de hele wereld. Het lijkt mij dan ook een goed idee om eens te gaan praten met Putin en Zelensky. Afvaardiging van de EU? Op vredespad en niet op oorlogspad. Maar ja, er was eens een man die schreeuwde “I have a dream!” en toen schoten ze hem dood.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Oekraïne met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.