Het kan erger

In mijn vorige blog schreef ik al over de onophoudelijke stroom van propaganda die ik dagelijks voorgeschoteld krijg. Goed gecoördineerd en met één stem worden het “nieuws” beheerst door het narratief. Andere geluiden hoor je niet. Met regelmaat hoor ik dan mensen zeggen:

Hou toch op. Als er echt een complot zou zijn waren er toch veel meer mensen die opstonden en een ander geluid laten horen. Zoiets kun je toch niet geheim houden voor zoveel mensen.

Op zich een redelijk argument, zou je zeggen. Hoe meer mensen een “geheim” weten, hoe moeilijker het wordt het te bewaren. Maar de vraag is of er sprake van een “geheim” is. Of er sprake is van een heimelijk complot. Men spreekt er namelijk vrijelijk over. Daarbij is de opinie van de meerderheid natuurlijk nog niet de waarheid.

Aan de andere kant zijn er natuurlijk wel degelijk ongelooflijk veel mensen die een ander geluid ventileren. Velen met hele goede onderbouwing, wetenschappers, doktoren, politici, statistici, etc, etc. Denk maar eens aan dr. Paul Marik, Robert Malone, dr. Michael Yeadon maar ook in Nederland: Dr. Rob Elens, Willem Engel, enz, enz, enz. De lijst wordt steeds langer.

Deze worden echter systematisch belasterd, zwart gemaakt, geridiculiseerd en als gekkies weg gezet. Ze worden geschorst, ontslagen of zelfs vervolgd. De argumenten komen niet meer binnen omdat de gemiddelde burger al “heeft gehoord” dat het een “wappie” is, een “complotdenker” of erger: een “rechts radicale“. Dat heeft ook een enorme impact op “beroepsgenoten” die niet meer durven uit te spreken, bang voor hun baan, inkomen, reputatie of erger.

Een van de recentste in de rij is Dr. Rogier Louwen, ruim 20 jaar actief als onderzoeker en universitair docent aan het Erasmus MC Rotterdam. Hij deed onderzoek naar de werking van de PCR-test en kwam tot de conclusie dat die zinloos is, zoals nu wordt gebruikt. Dit leidde tot zijn ontslag. Een nieuwe casus van een wetenschapper die, na gedegen onderzoek, de klok luidt en wordt afgeserveerd. Baan afgenomen, carrière weg en reputatie door het putje.

Maar ook in de politiek worden de messen (spreekwoordelijk) geslepen. Voor het eerst in de geschiedenis van onze 2e kamer zal, met alle waarschijnlijkheid, een parlementariër worden geschorst. Je mag het eens zijn met Thierry Baudet of niet; dat staat mijns inziens hier buiten. Maar 2 vragen blijven hangen:

  1. Waarom is dit nog nooit eerder gebeurd?
  2. Is de reden die wordt opgevoerd de werkelijke reden?

Je kunt de reactie van Baudet onderaan zelf zien.

Maar het kan erger: In België is een bekend criticus van de Belgische overheid gedood door politiekogels. Yannick Verdyck werd in zijn huis in Antwerpen doodgeschoten door een Franstalig arrestatieteam uit Wallonië. De MSM schildert hem direct af als een rechts-extremist en een terrorist. Woorden als “prepper“, wat niet meer betekent als “je voorbereiden op het ergst“, wordt toegevoegd aan de lijst met negatieve connotaties. De Main Stream Media, in dit geval de staatsomroep VRT laat zich er over uit:

Verdyck meende dat de economie wordt ontwricht door een politieke elite als het World Economic Forum. Dat zijn gevaarlijke denkbeelden

Lees het artikel zelf en verdiep je er eens in. Hoe je mening ook is en hoe je de meerdere invalshoeken ook bekijkt, twee feiten blijven staan:

Hij was kritisch op -en werd gedood door- de overheid.

Blijf nadenken en blijf VRIJ maar voorzichtig met kritisch.


Dit bericht is geplaatst in Vrijheid met de tags , , , , . Bookmark de permalink.