Extreem gevaarlijk voor onze democratie

Vaak verwijs ik naar de MSM (Main Stream Media) en regelmatig krijg ik dan ook van mensen de vraag wat ik hiermee bedoel. Voor mij is de MSM de reguliere media die (tegenwoordig) nagenoeg allemaal in handen zijn van grote investeerders en vrijwel altijd het narratief volgen. Met het narratief wordt bedoeld wat grote organisaties of investeerders veelal via NGO’s willen vertellen. Dit wordt, al dan niet ook weer onder invloed van MSM, trouw gevolgd door onze overheden. Zo lijkt het dikwijls dat onze MSM de overheid volgt maar het is vaker andersom.

Dit is géén geheim complot maar openbaar en gaat veelal geautomatiseerd middels (bijvoorbeeld) een nieuwsorganisatie als Reuters en ANP. De meeste MSM nemen de berichten klakkeloos over en er is nauwelijks eigen journalisme en/of nader onderzoek. Zo ontstaat een gezamenlijke, nauwelijks van elkaar te onderscheiden, berichtgeving die massaal op ons afkomt.

Bekijk het filmpje hieronder (duurt maar 1,5 minuut) en je krijgt een aardig idee wat men bedoeld met MSM:

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona, Oekraïne, Vrijheid met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.