Oplossing en probleem

In het leven lopen we tegen problemen aan. Daarvoor zoeken we normaliter een oplossing. Het lijkt zo simpel en meestal is het dat ook. Zeker als je niet denkt in problemen maar in uitdagingen.

Het wordt ingewikkelder als je dit omdraait, wat ik met opzet in de titel van dit blog heb gedaan. Wat als men al een “oplossing”, een doel, voor ogen heeft en daarbij een probleem verzint om voor acceptatie te zorgen voor die “oplossing”?

Dan wordt het interessant want dan neigen mensen er dikwijls naar om “mee te gaan denken”. Zo ook gisteren, bij BLCKBX: Het onderwerp was de wijziging paspoortwet en met name de centrale opslag van biometrische gegevens. Is dat wenselijk of mogelijk zelfs gevaarlijk voor de burger? Is het veilig? Worden die gegevens op de juiste wijze beheerd door onze overheid? Met wie worden die gedeeld? Allemaal vragen en onzekerheden en dan kijken we nog niet naar de mogelijkheden van fouten en misbruik door onze overheid. In ieder geval trekt de Autoriteit Persoonsgegevens aan de bel; de noodklok?

Ook BLCKBX maakte de FOUT om mee te gaan in het “probleem”. “Wat zou, volgens jou, dan de oplossing zijn voor dit probleem?” hoor ik de presentatrice zeggen. Hebben we dan niet een stukje overgeslagen? Moeten we niet eerst analyseren of er een “probleem” is?

De Globalisten hebben doelen gesteld; géén complottheorie want die staan gewoon on-line en iedereen kan die lezen. Vaak worden deze wel verwarrend weergegeven maar ieder weldenkend mens prikt daar doorheen. Het is duidelijk dat “men” plannen heeft en die moeten worden doorgevoerd. Kortom: Hier moet acceptatie voor worden bereikt, linksom of rechtsom. Er wordt al jaren aan dit programma gewerkt en het moet ergens in 2030 gereed zijn.

Wat als men nu eens, met deze “oplossingen” voor ogen de bijbehorende problemen creëert? Is dat zover gezocht? Ik denk dat dit al jaren bezig is. Soms stellen ze wat zaken bij omdat het niet meer te “verkopen” is maar meestal gaat het gestaag door.

Terug naar de “nieuwe paspoortwet”: Wat heeft men voor ogen? Wat is het doel? Eigenlijk is dat heel duidelijk. Het manifesteerde zich al jaren geleden met de voorstellen voor een centrale DNA databank. Zogenaamd om de criminaliteit te beheersen. Zelfs Peter R. de Vries werd hierbij ingezet destijds. Daarbij past het perfect in het plaatje van Social Credit System en Central Bank Digital Currency (CBDC). Het doel is controle op een zo eenvoudig mogelijke manier. Met een simpele druk op de knop de massa van links naar rechts laten bewegen en vice versa. De “toolbox” daarvoor kan niet vol genoeg zijn. Dat moge inmiddels wel duidelijk zijn.

Want is er een werkelijk probleem? Moeten jouw biometrische gegevens (vingerafdrukken, DNA, bloedgroep, gezichtsherkenning, etc, etc) met jouw personalia worden opgeslagen in een centrale databank? Welk “probleem” lossen we daarmee op dan?

Laat deze gedachte nog even bij je inzinken … : Er wordt dus een “probleem” gecreëerd omdat men een doel heeft wat vervolgens direct als oplossing wordt aangedragen.

Als je even met me mee denkt en voor een moment aanneemt dat dit mogelijk is gaan we een aantal voorbeelden geven:

Toen Saddam Hoessein meer en meer begon over de loskoppeling van de Centrale Banken en de dollar voor de vaste valuta voor olie moest er, volgens de VS, iets gebeuren. Een invasie, zoals eerder bij de zogenaamde inval van Koeweit door Irak moest deze keer een hele goede reden hebben. Men creëerde het “probleem” van de “massa vernietigingswapens”. Men noemde het WMD (Weapons of Mass Destruction) maar inmiddels weten we dat het Weapons of Mass Distraction (afleiding) waren. De Britse premier Tony Blair moest aftreden vanwege deze leugen. Weten we het nog?

Overigens is de kwestie Moammar al-Qadhafi (Libië) niet heel veel anders. Ook Qadhafi had plannen voor een eigen, door goud ondersteunde (Afrikaanse) munteenheid. Wat zou er waar zijn van de verhalen over zijn steun aan terroristen? In ieder geval is hij opgeruimd …

Rusland is een van de laatste landen (van betekenis) die zich blijft verzetten tegen de globalistische goals. De afhankelijkheid van Europa, voor energie, van Rusland en de levendige handel die daar uit voortvloeit, zijn de VS al jaren een doorn in het oog. Dus stuurt men aan op een conflict met Rusland. Eerst schuift men de NATO steeds verder op richting de Russische grenzen (ondanks een belofte dat niet te doen) en creëert men revoluties (of machtsgrepen?) in Georgië en Oekraïne. Reeds in 2008 spreekt de VS uit dat ze deze 2 landen ook bij de NAVO wil hebben. De leden van de NAVO stemden tegen. Afstel of uitstel? De Russische bevolking van Oekraïne wordt, sinds de machtswisseling, jarenlang stelselmatig gediscrimineerd, gedemoniseerd en zelfs aangevallen en vermoord door de regering uit Kiev. Uiteindelijk valt Rusland, na vele verzoeken van onderdrukte gebieden Donetsk en Loehansk (Donbas) voor hulp, Oekraïne binnen. Voor de VS eindelijk reden om allerlei sancties af te kondigen en Rusland te isoleren.

Tot ergernis van de VS blijft het gas stromen van Rusland naar Europa. De 2e pijpleiding wordt in gebruik genomen en de afname van goedkoop gas blijft voor Europa. De VS creëert een “false flag” operatie en saboteert deze nieuwe pijplijn. Men geeft, in alle media, Rusland de schuld van deze sabotage. Dit terwijl president Biden, persoonlijk, van te voren aankondigde dat hij deze pijplijn onklaar zou maken. “Ik beloof jullie, wij zijn in staat dat te doen” waren zijn woorden. Uiteraard hebben we het nu weer allemaal over “Internationaal Terrorisme”.

In de VS wilde men een nieuwe wetgeving (PatriotAct) om het makkelijker te maken mensen te controleren. Deze wetgeving was zo ingrijpend dat deze niet op goedkeuring kon rekenen. Alles waar “onze vrije wereld” voor staat wordt zo ongeveer in deze wet geschonden. De mate van “surveillance” was ongekend en zelfs de trouwste Amerikaanse burger zou dit niet begrijpen. Ook de rechten van verdachten zouden, zonder pardon, volledig aan de kant kunnen worden geschoven, als men dat wenste. Dus creëerde men 9/11. Als je dat vergezocht vindt, denk er dan maar eens over na dat het grootste gedeelte van de PatriotAct al op de plank lag vóór 9/11.

Nederland heeft een florerende landbouw. Zowel akkerbouw als veeteelt staan op een hoog niveau. Nederland is een van de weinige landen ter wereld die een heel eind in haar eigen behoefte kan voorzien. Tekorten, of zelfs honger, zijn hier moeilijk voor te stellen. Onze globalisten willen dat echter niet. Ook Nederland moet, voor de voedselvoorziening, afhankelijk worden van andere landen. Dus creëert men een crisis: de stikstof-crisis. Men heeft een doel (boeren weg); dat noemt men een oplossing en vervolgens verzint men daarvoor een probleem. Het was nog nooit zo duidelijk.

Zomaar een paar voorbeelden. Geloof me, ik kan er nog makkelijk 10 opnoemen. Dus laten we even aannemen dat het doel van een klein groepje globalisten “totale controle” is; een nieuwe wereldorde.

Om te beginnen is de oude orde niet veel langer meer te handhaven. Door het ongebreideld bijdrukken van currency (dollar, euro, pond) is de inflatie opgelopen tot ongekende proporties. Normale acties, zoals nog meer bijdrukken en de rente verlagen, zijn eigenlijk geen optie meer. De rente was al nagenoeg nul en de hoeveelheid geld in omloop is, zeker de laatste jaren, al enorm toegenomen.

De dollar heeft al 99% van haar waarde verloren. Dat wordt nu nog eens versterkt doordat olie-exporterende landen van de dollar af willen en de BRICS aan terrein begint te winnen. Er is dus haast geboden want de huidige economie staat op instorten.

Overigens als je nog naar de leugens luistert dat dit door COVID en de oorlog in de Oekraïne komt kom je bedrogen uit. Dit was de situatie al vóór de plandemie; eigenlijk al vanaf 2008 (wat een voorbode was).

Om zaken in een stroomversnelling te krijgen heeft men dus controle nodig. Dit kan bereikt worden door angst en de invoering van een Social Credit System (SCS, of zoals wij het hebben leren kennen, het CTB, Corona Toegangs Bewijs). Men heeft eenvoudigweg een virus verzonnen. Denk er eens over na: COVID-19 is, tot op de dag van vandaag, nog nooit geïsoleerd dus er is géén bewijs dat het bestaat. De cijfers (IFR, totale mortaliteit, ed) wijkt niet of nauwelijks af van een gewoon griepjaar.

David Icke zegt dit al jaren. Is dat zo vreemd? Is hij de gek die men ons wil laten geloven? Waarom mocht hij dan niet naar Amsterdam komen? Waarom stellen onze overheden alles in het werk om hem “kalt te stellen”? Of heeft hij werkelijk iets te melden? Is men bang voor hem? Volgens David Icke leven we al jaren in een gecontroleerde voorstelling. Niets is wat het lijkt. Hij visualiseert het als een matrixachtige wereld. Alleen onze zintuigen worden geprikkeld.

Of Robert Jensen? Zijn gevleugelde uitspraak: MEDIA=VIRUS? Volgens hem was COVID nooit de pandemie geworden die het was zonder de ongelooflijke media-promotie en -leugens. Denk maar eens aan de Mexicaanse griep pandemie die door de oplettende pers bijna direct de nek werd omgedraaid. Toen hadden we blijkbaar nog journalisten in Nederland die onderzoek deden. Zou de MIVD en het leger Robert Jensen gevolgd hebben als hij een niet serieus te nemen gek zou zijn? Of is het mogelijk dat hij een punt heeft? Dat hij exact weet en verspreid wat hier aan de hand is?

Denk hier aan als je weer geconfronteerd wordt met een “probleem”, een “crisis”. Als je mee wil denken naar een “oplossing”. De oplossing heeft men namelijk al. Die ligt al klaar. Niets is wat het lijkt

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona, Oekraïne, Vrijheid met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.