Het pluche breidt zichzelf uit

Crisis na crisis na crisis na CRISIS. Allemaal de broekriem aantrekken. Helaas, het is niet anders. Inflatie en veel hogere kosten maken dat vele Nederlanders niet meer kunnen rondkomen. Maar de Regering en de Tweede Kamer verzinnen steeds weer nieuwe maatregelen. Moeite nog (vooral) kosten worden gespaard om ons klimaat te redden, Oekraïne te steunen en onze “volksgezondheid” te garanderen.

Het pluche zelf merkt er natuurlijk niks van. Die hebben een topsalaris (ruim 100.000 euro p/jr excl vergoedingen) en daarna nog eens jaren wachtgeld. En als je denkt dat ze niks, of strafkorting, krijgen als ze ontslag nemen of door eigen schuld werkeloos zijn, net als de bouwvakker, dan heb je het mis. Dat maakt voor een Kamerlid, Minister of Staatssecretaris niets uit.

Bedenk goed dat het zijn van Tweede Kamerlid vaak niet de hoofdinkomsten is. Sommige Kamerleden zijn maar een paar uur per maand aanwezig in de Kamer. Ik had vroeger een klant met een advocatenkantoor die tevens Kamerlid was maar de meeste tijd bracht hij door op zijn eigen kantoor. En ja, Nederland heeft ook “maar” bijna 1 miljoen ambtenaren. Zo’n 12% van de beroepsbevolking. En dan hebben we het nog niet over de ZZP’ers en ingehuurde bedrijven die de laatste jaren enorm gegroeid zijn.

Maar Mirjam Bikker (ChristenUnie) en Laurens Dassen (Volt) hebben een geweldig idee: De 150 zetels (sinds 1956) moeten worden uitgebreid naar 250 !!! Gewoon met maar liefst 67% uitbreiden. Och, waarom ook niet? Geld zat, voor de pluche tenminste. En wie gaan daarover beslissen? Tja, de pluche zelf natuurlijk. Dan hoef je er natuurlijk niet meer over na te denken of dat dit doorgaat, toch? Dan kunnen ze nog meer dingen verzinnen om de burger uit te kleden. Nog meer kosten en maatregelen die wij moeten betalen.

Het moet niet gekker worden …

Natuurlijk wordt er nog even bijgehaald dat Tweede Kamerleden overwerkt raken. Maar dat zouden wij ook raken met 4 baantjes, toch? En uiteraard die arme Pieter Omtzigt er nog even bijhalen. Die was toch zo overspannen. Maar zijn we gemakshalve vergeten waarom Pietertje last had van een burn-out? Was dat niet grotendeels vanwege de “functie elders” affaire? Eerlijkere Regering en Kamerleden zou, volgens mij, meer bijdragen aan de stress en veel van dit soort drama’s voorkomen.

Wat is het doel volgens mij? Mijn visie: Nog makkelijker maken voor de pluche-plakkers om te blijven zitten en nog meer plaats creëren voor vriendjes voor een ton per jaar.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in ClimateChange, Corona, Oekraïne, Vrijheid met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.