Leugens en propaganda

Ik heb het, geloof ik, al eens meer gezegd maar het begint hele vreemde vormen aan te nemen in Oekraïne. Vandaag kwam er een stukje uit de Telegraaf voorbij: Hopen dat Russen hierdoor in paniek raken. Ik heb ook geen idee meer of deze mensen, presentator en zogenaamde deskundige, dit zelf nog geloven of dat ze hier heel goed voor betaald worden. Of ze de informatie van Facebook en Twitter afplukken waar zwaar gecensureerd wordt. Er klopt werkelijk helemaal niks meer van. Russen in paniek raken? Doorbraak Oekraïnse troepen? Heeft wel lang geduurd? Oekraïnse opmars wat sneller??

Het maakt het voor de Oekraïners wat lastiger omdat ze nog meer Russen moeten afslachten, daar komt het wel op neer, Poetin die heeft geen enkel ontzag voor mensenlevens en een Russisch mensenleven is niks waard dus hij zal daar meer mensen tegenaan drukken. Dat houd het even op.

Dit is werkelijk wat deze zogenaamde deskundige hier verkondigd … Het is werkelijk ongelooflijk. Patrick Bolder heet deze oud militaire meteoroloog. Even voor alle duidelijkheid: Oekraïne telt inmiddels 400.000 gesneuvelden tegen 40.000 Russen. Tot zover “het respect voor mensenlevens” waar deze weerman het over heeft.

Ook de situatie is inmiddels bijzonder duidelijk: Rusland heeft de oostelijke provincies (oblasten) eigenlijk direct na de inval vorig jaar ingenomen. Daar hebben ze een verdedigingslinie opgesteld om de Russische bevolking van de oostelijke gebieden te beschermen. Oekraïne heeft nagenoeg geen luchtmacht meer en nauwelijks artillerie en munitie daarvoor. De linie is dus eigenlijk al ruim een jaar heel stabiel.

Af en toe wordt er, door nieuwe moderne wapens van de NAVO, een helikopter of vliegtuig neergehaald en dat wordt breed uitgemeten of zelfs als overwinning gevierd. Maar het blijven de bekende druppels op een gloeiende plaat. Rusland wordt er niet warm of koud van. Natuurlijk komt “de annexatie van de Krim” nog even aan bod. Vergeten wordt dat de Krim door een referendum en 97% van de stemmen vrijwillig voor Rusland heeft gekozen, net als de oblasten Donetsk en Luhansk.

De situatie is nu zo dat Zelensky steeds meer mensen naar het front wil sturen. De 8 miljoen vluchtelingen in het buitenland die Oliver Stone al in 2019 telde zijn er inmiddels 14 miljoen en velen vluchten omdat ze niet verplicht in dienst willen om aan het “oostfront” te sterven. Maar Zelensky is bereid de laatste Oekraïner te slachtofferen voordat hij zich met zijn miljoenen terugtrekt ergens in een paradijsje. Dit terwijl hij zelf alleen maar tienduizenden euro’s uitgeeft aan fotosessies met peperdure Amerikaanse fotografen. Of had er iemand het idee dat hij zich ergens aan het oostfront bevond? Nee hoor. Hij reist de wereld rond en als hij een keer in Kiev is laat hij zich graag fotograferen, omringt door militairen maar ver van het front.

Luister naar mensen die er werkelijk verstand van hebben en die een reële visie geven op het slachtveld (en dat is geen typfout). Tucker Carlson in gesprek met Kolonel McGregor:

Veiliggesteld op onze eigen servers voordat het wéér verdwijnt van YouTube. Mijn blog begint zo langzamerhand een verzameling van dode links te worden omdat alle filmpjes en berichten die niet in lijn zijn met het propagandistische narratief systematisch verdwijnen. En als je nu toch al zover gekomen bent, lees de geschiedenis hier nog maar eens:

Een sprookje uit het oosten

Wat je niet mag weten over de Oekraïne

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Oekraïne met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.