Vlag frame

Mijn vlag is nog niet binnen en hangt dus nog lang niet maar lijkt al min of meer geframed als “homofoob“. Ondanks dat ik oprecht het ontwerp zelf bedacht heb blijkt deze vlag in het verleden al eens gebruikt te zijn. Een van mijn lezers wees me op een artikel op Wikipedia: “Straight pride“. In dit artikel is te lezen:


In oktober 2018 hing Glenn Bishop, inwoner van Chipman, New Brunswick, een “hetero-pride-vlag” op, die korte tijd later werd neergehaald door LGBTQ-mensen. Het hijsen van een hetero vlag werd door de lokale Margaret Clark vergeleken met het “ophangen van een hakenkruis”.


Allereerst baal ik hiervan, dat moge duidelijk zijn, maar ik realiseer me dat iets werkelijk nieuws bedenken op een planeer van 8 miljard intelligente wezens natuurlijk ook niet meevalt. De kans dat ergens iemand dit al bedacht heeft is uiteraard ruim aanwezig. Ik baal er misschien van dat ik vooraf niet wat beter gezocht heb op afbeeldingen van deze vlag.

Aan de andere kant twijfel ik niet om dit idee door te zetten. Het is namelijk voor mij GEEN hetero-pride-flag en al helemaal geen anti-homo-vlag, ondanks dat ergens iemand aan de andere kant van de wereld dit zo geframed heeft. Ik ben ook geen homofoob en de vergelijking met een “hakenkruis” is natuurlijk totaal absurd.

Dat is wederom de klassieke dooddoener en dat was het al in 2018. We leven ook in een tijd waar alle kritiek op globalisten, narratief, overheid en media direct geframed wordt en niet zelden met een “nazi-frame”. Wij, burgers, mogen het beleid (denk bijvoorbeeld aan de CTB discussie) op geen enkele manier met het nazi verleden vergelijken maar aan de andere kant doet men dit constant.

Natuurlijk gebruikte ik de regenboogvlag als template en staat zwart-wit (onder andere) voor 2 genders. Dat leg ik ook uit. Maar de link met homoseksualiteit wordt gelegd door de LGHDTV+ community en niet door mij. Als homoseksualiteit ergens overduidelijk mee te maken heeft dan is het wel 2 genders en de keuze voor je eigen gender.

Daar is, in mijn optiek, helemaal niets mis mee en ieder mens is daar vrij in. Dat de LGHDTV+ propaganda constant, als het uitkomt, de homo’s en lesbiennes over een kam scheert (voornamelijk om de “numbers” te creëren, volgens mij) met meerdere genders, etc, etc , is ook totaal niet mijn gedachtegoed. Dat er inmiddels tig vlaggen te koop en in omloop zijn is, mijns inziens, ook alleen maar om verwarring te stichten.

Is het puur toeval of wederom “frame” dat de “hetero” vlag in dit plaatje op een omgekeerde Nederlandse vlag lijkt?

Maar voordat ik weer op mijn tenen ga lopen en me inhoudelijk ga verdedigen tegen een overduidelijk frame het volgende: Als een bijzonder klein percentage van de bevolking alle dagen “PRIDE” mag schreeuwen en overal regenboogvlaggen mag ophangen waarom mag een hetero dan eigenlijk niet trots zijn op zijn geaardheid? Gaan we hier ook de BUSH-doctrine (als je niet voor ons bent dan ben je tegen ons) op toepassen? Is dan, met deze logica, elke regenboogvlag een teken van haat tegen alle hetero’s?

Moet ik me schamen dat ik al meer als 40 jaar getrouwd ben met een vrouw? Dat wij 2 zelfgemaakte kinderen hebben uit dit huwelijk? Ik weiger aan die poppenkast mee te doen. Als anti-discriminatie iets betekent dan is het wel dat ik dezelfde rechten heb als iedereen en dus ook dezelfde rechten als de “regenboog-mensen”. Ik mag OOK een vlag ophangen! Ik mag ook TROTS zijn!

Als we het dus goedkeuren dat de LGHDTV+ mensen deze zwart-witte vlag letterlijk en figuurlijk omlaag halen dan mogen dus 95% van de mensen de regenboogvlaggen omlaag halen. DAT is gelijkheid zoals onze wet die bedoeld heeft! Dus … een belofte en geen bedreiging … als iemand mijn vlag omlaag haalt zal ik me vrij voelen om elke LGHDTV+vlag omlaag te halen.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Update 24 augustus:

Dit bericht is geplaatst in Vrijheid met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.