Meten met 2 maten

MannelijkeAgentHet lijkt even rustig aan het “front” maar dat is het niet. Gisteren een hoorzitting in een klachtenprocedure tegen de politie in de casus van “de mysterieus verdwenen dvd“. Volgende week een zitting bij de rechtbank in Den Bosch in de strafzaak “Het wordt persoonlijk“. Van de casus HD-dag Apeldoorn nog geen nieuws te melden. Zelfs nog geen strafbeschikking ontvangen.

Geert-Jan-KnoopsIk vond het zelf wel de week van het “meten met 2 maten“. Terwijl we deze week druk zijn met een 6-voudige casus rondom de aanhouding in onze tuin en de dvd met beelden die genegeerd worden door politie, OM en het gerechtshof, was deze week Geert-Jan Knoops in het nieuws i.v.m. met een (schijnbaar) nieuwe app die filmbeelden vanaf je telefoon direct kan uploaden naar een “evidence-database“. Blijkbaar worden er door het OM en de rechtbank vele beelden betwist op grond van “bewerking” en met deze app zou dat voorkomen kunnen worden. Als je dat overigens afzet tegen de vervolgingen die worden ingesteld op basis van Youtube-beelden dan is er toch sprake van “maten met 2 maten”. Blijkbaar is het dus zo dat justitie kan vervolgen op basis van filmbeelden, ongeacht de afkomst, maar dat filmbeelden ingebracht door de burger op “authenticiteit” worden gecontroleerd of zelfs wordt geëist dat dit wordt bewezen. Daarbij valt het natuurlijk op dat vele politie-agenten behoorlijk onredelijk reageren als je ze filmt bij de uitvoering van hun werk. Soms volgen er zelfs arrestaties als je niet voldoet aan de vordering om te stoppen met filmen (art 184 WvSr).

HetTweedeSchotOok heb ik me vreselijk gestoord aan de campagne van de politie om een “speciale rechtbank voor de politie“. Men claimt dat het werk van de politie zo speciaal is dat het niet door een normale rechtbank zou kunnen worden beoordeeld. Vreemd als je denkt aan de casus Erik O. De marinier die voor zijn handelen in Irak plotseling voor een Nederlandse Rechtbank moest verschijnen. Meten met 2 maten?

Zo ook het plotselinge opduiken van de vele PTSS-gevallen bij de politie. Ik kan en wil natuurlijk niet uitsluiten dat dit kan voorkomen maar als men al over “traumatische ervaringen” spreekt als men oog-in-oog met een stelletje hooligans staat en daar ook nog schadevergoedingen voor krijgt dan heb ik mijn bedenkingen. Zijn we dan niet aan het meten met 2 maten?

opsluitenMaar dan deze week het bericht “Veteraan veroordeeld na bedreigen agenten” in de Telegraaf. Bij het lezen van dit bericht gingen mijn haren overeind. De politie wordt gebeld door een “vertrouwenspersoon”, komt ter plaatse en treft een veteraan aan, waarschijnlijk in een psychose, die ze met de dood bedreigd. I.p.v. bijstand bieden gaan we die maar opsluiten, vervolgen en veroordelen. Meten met 2 maten. Als je enigszins begrip en bijval wil hebben voor de eventueel getroffen agenten dan begint het toch echt met jezelf.

Ook gisteren zei de klachtbehandelaar tegen me: “Waarom bent u zo geprikkeld? Ik probeer alleen maar mijn werk zo goed mogelijk te doen.“. Ik heb hem toen haarfijn uitgelegd dat de politie mij al jaren belasterd, tegen- en over me liegt, me lastigvalt, staande houdt, aanhoudt en opsluit, valse PV’s schrijft, mijn clubhuizen sluit, mijn werk onmogelijk maakt, enz, enz, ZONDER ENIGE WETTELIJKE BASIS en/of MORELE REDEN. Verwacht dan a.u.b. niet van mij dat ik de vriendelijkheid zelve blijf. Verwacht dan niet dat ik ten allen tijde mijn volledige beheersing en fatsoen blijf houden. Maar ja, ook dan meten ze met 2 maten!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.