Tribunalen

Ik wil van alle zijden geïnformeerd worden en blijven, dus kijk ik ook (soms) naar de Nederlandse Staatstelevisie. Hoe duidelijk en aantoonbaar dit ook propaganda is. Vandaag keek ik naar een uitzending van Nieuwsuur (op Youtube) over tribunalen. Waarom er “gedreigd” wordt met tribunalen; dat is het onderwerp van Rudy Bouma.

Er komt het een en ander aan bod maar uiteraard, zou ik bijna zeggen, niet de werkelijke onderliggende reden. Juist die werkelijke reden is van belang maar dus ook voor de NOS van belang om die NIET inhoudelijk te noemen: De vaccinaties zijn in strijd met de Code van Neurenberg (1947) vastgelegd tijdens de tribunalen van Neurenberg. Die Code is nog eens vastgelegd in de Verklaring van Helsinki (1964) en door Nederland ondertekend.

Als deze Code dus wordt overtreden of geschonden is een tribunaal zeer voor de hand liggend. DAT, en geen enkele andere reden, is de reden waarom sommige politici en vele burgers tribunalen willen en ermee schermen; niet “dreigen” maar schermen. Maar in plaats van de werkelijke reden te noemen roeptoetert Rudy Bouma maar weer eens de beproefde woorden “waanideeën“, “nepnieuws” en “desinformatie“. Het wordt nog maar eens geridiculiseerd en gevaarlijk genoemd.

Maar ook onze Europese leiders willen van die Code af, zo werd duidelijk eind vorig jaar:

Ursula von der LeyenVoorzitter van de Europese commissie, zei tegen de pers dat ze voorstander is van de afschaffing van de Code van Neurenberg. Hier schreef ik al op 4 december vorig jaar over.

Daarbij is het bijzonder moeilijk om deze misstanden aan de kaak te stellen bij onze Nederlandse rechtbanken. Dat heeft te maken met hoe onze wetgeving en onze rechtspraak in elkaar zit. Allereerst velt een Nederlandse rechter nooit een moreel oordeel. Een Nederlandse rechter “toetst de wet“. Indien ons Kabinet wetten opstelt, in strijd met Grondwet en Internationale Verdragen, en de Tweede Kamer doet haar werk niet door deze af te keuren dan kijkt de rechter eigenlijk alleen maar naar deze wet(tekst).

Ook kent de rechtspraak behoorlijk wat “speelruimte” toe aan onze overheid en bestuursorganen in hun uitvoering van de wetten en regels. Dat is een onderdeel van “Trias Politica” en de meeste rechters zijn van mening dat zij zich daar minimaal in moeten mengen.

Dat is natuurlijk ook gebleken in de rechtszaken die bijvoorbeeld viruswaarheid en Bart Maes tegen deze overheid aan spanden. Onze rechters hebben blijkbaar niet de mogelijkheden of de moed om werkelijk op te treden.

Tot slot kennen we in onze Nederlandse Grondwet de onschendbaarheid van onze regeringsleiders (Artikel 119). De verantwoordelijken, volgens Nederlands recht, daadwerkelijk ter verantwoording roepen is dus vreselijk moeilijk. Juist om die reden is het Internationaal Strafhof in Den Haag opgezet:

Om regeringen die, jegens hun eigen burgers, totaal buiten hun boekje gaan ter verantwoording te roepen en te kunnen vervolgen.

Al met al zijn tribunalen dus de uitgelezen methode om de misstanden van de afgelopen jaren te toetsen. En als het Internationaal Strafhof in Den Haag er niet aan wil, of durft, zal er wellicht een volkstribunaal moeten komen. En misschien zullen we dan ook de NOS in zijn algemeenheid en verslaggevers zoals Rudy Bouma individueel moeten vervolgen. Voor hun onaflatende propaganda en indoctrinatie. Voor hun misdadige verslaglegging van de situatie. Voor hun openlijke vrijbrief en verdediging van onze regeringsleiders.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona, Recht, Vrijheid met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.