FVD en holocaust bagatellisering

Steeds hardnekkiger steekt het de kop op: De kopstukken van de FVD, Baudet, van Meijeren en van Houwelingen, zouden met hun uitspraken de holocaust bagatelliseren. Nou volg ik nogal wat Tweede Kamer debatten en heb ik de opmerkingen gehoord. Ook de voorzitter die een en ander verbiedt en zo het debat inhoudelijk beïnvloed. Ook deze week was het weer aan de orde; een werkelijk prachtige documentaire van Gideon van Meijeren wordt alsnog NIET in Tuschinski vertoond.

Bezoekers en medewerkers attendeerden de bioscoop erop ‘dat er verschillende uitlatingen over de Holocaust zijn gedaan die door Holocaustslachtoffers en nabestaanden als zeer kwetsend worden ervaren’.

Dat is, volgens RTL-nieuws, de reden. Maar ook staat vermeld: “Tuschinski stelt de film voorafgaand aan het verhuren van de zaal niet te hebben kunnen bekijken.“. Duidelijk. Het oordeel is dus op “roddel” gebaseerd en niet op de inhoud van de film, zoveel kunnen we dan al constateren. Wat is er aan de hand? Ik heb er naar gekeken en een mening gevormd, kijkend naar veel meer input als alleen RTL-nieuws. Vooral de letterlijke bewoordingen die de politici bezigen en de reacties daarop.

Allereerst kan ik geen “bagatellisering” van de holocaust vinden. Het enige wat ik aantref is vergelijkingen met de huidige situatie en de situatie in Duitsland in de aanloop naar de oorlog en de holocaust. Het creëren van een voedingsbodem van tegenstelling en zelfs haat tegen een deel van de bevolking. Wetten en regelgeving die een deel van de bevolking achterstellen, zelfs discrimineren. Die vergelijking volg ik helemaal.

Een Vandaag kopt dan ook achteloos:

Meerderheid gevaccineerden vindt dat mensen zonder vaccinatie geweigerd kunnen worden op openbare plekken

Dat doet mij toch echt aan andere tijden denken en ik heb alle begrip voor de stelling van FVD politici die dit veroordelen en waarschuwen. Tweede Kamerleden die, in de uitoefening van hun ambt, doorzien wat hier gebeurt en er een (zere) vinger op leggen. “Dat mag NOOIT meer gebeuren.“.

Aan den lijven ondervond ik het zelf in 2015 en schreef er 2 blogjes over: De dokwerker en De dokwerker (vervolg). Mijn eigen belevenis. Ik hoorde ook de verwijten: “Wil je jullie situatie vergelijken met die van 6 miljoen vermoorde joden?“. Ook toen zei ik: “Ik vergelijk de situatie waar we in verkeren. Burgers die bestookt worden met leugens en halve waarheden. Een overheid die een groep beschuldigd van allerlei onzin en maatregelen neemt tegen een complete groep, zonder aanzien des persoons. En vervolgens de burgers die daar in mee gaan. Die deze groep ook verstoten. Die ook niks meer te maken willen hebben met die groep. En de vele burgers die toekijken en niets doen; het gewoon laten gebeuren. DAT is vergelijkbaar.“.

Ook vandaag de dag is de situatie vergelijkbaar. Ik geef de FVD politici daarin het volste gelijk. Het beangstigt me dat de voorzitter ingrijpt, de uitspraken verbiedt. Het maakt me boos dat andere Tweede Kamerleden geen inhoudelijk verhaal hebben maar alleen maar over “de manier waarop” kunnen en willen praten. Kunnen ze het of willen ze het niet zien? Politici van andere partijen beschuldigen de FVD van haatzaaien maar het beleid en het verdedigen daarvan is daar debet aan. Onze eigen overheid zaait haat! En de pers, in het kielzog, blijft het verdedigen en omdraaien. Een goed geoliede propagandamachine. DAT IS VERGELIJKBAAR met de jaren dertig.

En kijk vooral ook eens naar Europa. Waar onze Voorzitter gewoon openlijk regelgeving wil afschaffen die gemaakt is naar aanleiding en als gevolg van de oorlogsmisdaden van de Nazi’s. Wie bagatelliseert er eigenlijk? Wie bagatelliseert er werkelijk?

Blijft over een prachtige film die iedereen gezien moet hebben. Die op de MainStream Media genegeerd wordt. Wat zouden al deze politici, journalisten en verslaggevers over een paar jaar zeggen? “wir haben es nicht gewußt“?

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona, Vrijheid met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.