Ons geld

Al vele keren schreef ik over het verval van ons financieel systeem en de komst van de CBDC. Voor velen is dat een “ver van mijn bed show” maar stilaan trekken steeds meer mensen aan de bel. Zo ook vandaag het programma Radar (* zie onder voor de volledige uitzending). Banken controleren steeds meer en grijpen zelfs in op jouw betalingsverkeer. Je bent bij voorbaat verdacht, tot onschuld bewezen is.

Ik maakte het zelf mee op 2 oktober vorig jaar: Via Marktplaats had ik een inverter-generator gevonden voor een prima prijs. We spraken af in Den Bosch bij het bedrijfspand van de verkoper. Na een vlotte check was de deal snel gesloten en kwam het tot afrekenen. Nou loop ik niet alle dagen met zoveel geld op zak dus besloten we het over te maken. Voldoende geld op mijn SNS rekening dus geen issues, zul je denken. Maar de transactie werd geweigerd. Ik snapte er niks van. Wat was hier aan de hand?

Weinig tijd om na te denken dus met behulp van 2 andere rekeningen werd het verschuldigde bedrag alsnog betaald aan de verkoper (Zo meteen thuis wel even uitzoeken waarom dit niet direct mogelijk was). Als trotste bezitter van mijn eigen stroomvoorziening keerde ik huiswaarts. Onderweg kreeg ik een telefoontje: Een dame van de SNS belde me dat ze “een verdachte transactie” hadden waargenomen. Ik vroeg of ze die hadden geblokkeerd en ze antwoordde bevestigend.

Waarom? Ze deed alsof ze mij daarmee een groot plezier had gedaan en vond eigenlijk dat ik maar blij moest zijn met hun oplettendheid; maar dat was ik niet! Het beangstigde me, niet alleen dat ze mijn rekening zo in de de gaten houden, maar meer dat ze ongevraagd ingrijpen. Dat kan vervelendere gevolgen hebben als het ongemak van vandaag. Het liet me dan ook niet los.

Vorige week nog kreeg ik een “boze” brief van de Rabobank. Ze waarschuwde me, voor de derde en laatste keer (nooit eerder iets gezien), dat ik hen informatie moest sturen anders zou dit vervelende gevolgen kunnen hebben. Maar ik ben geen klant bij de Rabo … Mijn vrouw wel maar waarom dan mij hierover lastig vallen? Zij had tenslotte al eerder haar ziel en zaligheid blootgegeven bij een filiaal van deze bank. Ik besloot er maar eens een telefoontje aan te wagen:

Een zeer vriendelijke, bijzonder behulpzame maar ongelooflijk onnozele dame stond me te woord. Het valt me steeds meer op dat de gemiddelde telefonistes van bedrijven niet veel meer kunnen of mogen als een ouderwetse beantwoorder. Ze had geen enkel idee waarom de Rabobank mij die brief had gestuurd. Ik werd diverse keren doorverbonden. Na ongeveer 25 minuten was men eruit: Ik was gemachtigd (in 2006) voor de rekening van mijn zoon. Daardoor was ik “klant” van hen en was ik “verplicht”, vanwege “overheidsmaatregelen” hen alle gewenste informatie te verstrekken. Ik was stomverbaasd, dat zullen jullie wel begrijpen.

Nou heb ik de laatste tijd al vele malen verzoeken gehad van vele instanties voor uitgebreide informatie (lees UBO). Ook de banken vallen me met enige regelmaat lastig. Dan heb ik het nog niet over de malafide e-mails want ook kwaadwillenden weten inmiddels dat werkelijk iedereen het hemd van het lijf wordt gevraagd. De kans van slagen van deze “fishing-E-mails” is dus bijzonder groot. Het linkje in de mail gaat (uiteraard) naar een malafide website …

Zelfs commerciële bedrijven waar je in het verleden alleen maar iets hebt gekocht claimen steeds vaker dat je hen van extra informatie dient te voorzien. De wet- en regelgeving daaromtrent is mij dan toch even ontgaan dus daar werken we niet aan mee. Vervelend blijft het wel echter.

Maar even terug naar het onderwerp: Ons geld. Is het nog wel van ONS? Of bepalen andere machten van wie het is? In de uitzending van Radar het trieste voorbeeld: geld, ingezameld voor een ALS patiënt, wordt gewoon verbeurd en de rekening wordt opgeheven; geen discussie mogelijk. Wederom is dit een internationaal verschijnsel. Zeg maar gerust globalistisch. Denk aan de Trucker-protesten in Canada waar, in opdracht van de Canadese overheid, bijeengebrachte fondsen werden geblokkeerd.

En Klaus keek en zag dat het goed was

Een hiermee komen we tot de conclusie: Wat is hier aan de hand? Om het te begrijpen moeten we wederom UITZOOMEN. Banken die beweren dat ze door de overheid verplicht zijn zo te handelen? Onzin natuurlijk want het is eerder zo dat de banken de overheden aansturen. Leuk een-tweetje dus. Denk aan het UBO register: Gegevens niet voor iedereen toegankelijk maar WEL voor alle banken (WWTF). Dan is het linkje met de CBDC weer snel gemaakt: Waarom wil men perse een digitale controleerbare munt?

Het gaat, zoals altijd, om controle. Controle van de burger. Beheersbaarheid van de burger als zo meteen het financiële systeem klapt. SCS en CBDC zijn dan essentieel. Daar is al vorig jaar een prachtige documentaire over gemaakt: State of Control. Die rolprent is steeds moeilijker te vinden. Zelfs op BLCKBX en WeltSchmerz is ie verdwenen:

Gelukkig hebben wij hem wel bewaard en is ie nog steeds te zien op MediaVrijheid. Maar wat je jezelf dient af te vragen: Waarom “verdwijnt” deze documentaire keer op keer? Wat wil men niet dat je ziet en/of weet? Wat is er bedreigend aan deze film? DAT is de werkelijke vraag die je moet stellen.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

* uitzending Radar:

Dit bericht is geplaatst in ClimateChange, Corona, Vrijheid met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.