Weer een kritische stem minder?

Elke dag volgt er meer uitsluiting van controversiële maar vooral ongewenste alternatieve media. In Europa begint de DSA vorm te krijgen. Vanaf volgend jaar geld die ook voor de “kleintjes”. In Nederland lijkt de heksenjacht tegen ONgehoord Nederland nog lang niet ten einde. Kanalen als Jensen, BLCKBX en Cafe Weltschmerz hebben in toenemende mate last van opsporingsambtenaren en vage beschuldigingen in de media. De BPOC2020 is geheel uit beeld verdwenen na een “verdachte” inval en vage beschuldigingen.

Internationaal moeten klokkenluiders vluchten, denk aan Edward Snowden en Julian Assange. Maar het kan natuurlijk ook de andere wijze: Scott Ritter werd beschuldigd van seksueel misbruik nadat een agent hem had uitgelokt via internet. Alex Jones wordt vervolgd en moet bijna een miljard aan schade betalen. Joe Rogan ligt eveneens onder vuur.

En de lijst gaat maar door. Wat al deze zaken met elkaar te maken hebben is dat deze mensen allemaal kritisch zijn op overheden en narratief en dat ze allemaal, met behulp van opsporingsambtenaren, worden kaltgestellt. Tevens worden ze allemaal, hoe verrassend, COMPLOTDENKER genoemd.

De laatste in deze rij is niet anders: Russell Brand. Sinds enige tijd heeft Russell een YouTube kanaal waar hij kritisch is op overheid en narratief. Hij heeft een dikke 6,5 miljoen volgers en ik ben er een van. Breed uitgemeten in de media wordt hij nu beschuldigd door een viertal vrouwen wegens misbruik. Het zal je niet verbazen dat de media er nog even bij vermeld dat één meisje pas 16 geweest zou zijn. Uiteraard kunnen we dan “kindermisbruik” ook aan de lijst toevoegen. Hij reageert zelf:

Na deze video is het kanaal stil. En stil is vreemd voor Russell Brand. Wie hem kent weet wat ik bedoel. De MSM heeft hem al veroordeeld. Overal duiken verhalen op die Russell al gevierendeeld hebben. Ik kom een talkshow van 4 feministen tegen: “Ik vond zijn shows al altijd bijzonder vrouwonvriendelijk“. Natuurlijk valt er weinig meer over te zeggen maar het is duidelijk: “Guilty as Charged” wat de MSM betreft.

Één zo’n vage beschuldiging eruit gelicht:

Ik werkte net voor Russell Brand. Ik was een soort “loopmeisje” zoals iedereen begint. Ik wilde Russell vragen wat hij wilde eten toen ik zijn kamer binnenliep. Daar zag ik Russell, met zijn ontblote penis in zijn hand. Ik wist even niet wat ik moest zeggen. Later heb ik een seksuele relatie gehad met Russell, met wederzijds goedvinden, maar achteraf vond ik dit moment wel erg intimiderend.

Geeft je dat een idee waarop deze beschuldigen gebaseerd zijn?

Wat YouTube betreft zeker: Die hebben alvast, op voorhand, zijn YouTube inkomsten stilgelegd. Met 6,61 miljoen volgers en elke dag minstens één show structureel bekeken door honderdduizenden durf ik niet te schatten waar dat over gaat. Maar het oordeel is al geveld door YouTube: Schuldig dus Inkomsten WEG! Het resultaat is natuurlijk simpel maar effectief: Wederom een kritisch geluid monddood gemaakt. Weer een verlichte stem minder.

In wat voor een wereld zijn we terecht gekomen?

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in ClimateChange, Corona, Oekraïne met de tags , , , , . Bookmark de permalink.