De vredesbeweging

Met stijgende verbazing lees en hoor ik elke keer oorlogszuchtige taal in de media. Stevent nu werkelijk iedereen af op geweld en verdoemenis voor heel Europa? Voor heel de wereld? Niemand heeft het over vrede, een paar kleine uitzonderingen daargelaten en die worden direct gedemoniseerd en zelfs gecriminaliseerd (zie onderaan de link).

Waar is onze beroemde vredesbeweging?

Ik ben op zoek gegaan en natuurlijk kom ik dan uit bij PAX, de eens zo beroemde organisatie die keihard, maar geweldloos, streed tegen alle vormen van oorlog. De, volgens eigen zegge, “grootste vredesorganisatie van Nederland“.

Waarom hoor ik hen niet overal in het nieuws, op elk mediakanaal over Oekraïne? Wat is er aan de hand? Tijd voor een eigen onderzoekje:

Ik hoef niet ver te zoeken want op hun eigen site spreken ze zich zeer duidelijk uit: Zij zijn helemaal niet tegen oorlog in het algemeen. Ze zijn blijkbaar alleen tegen oorlog als het hen uitkomt. Ze zijn helemaal niet unaniem voor vrede. Ze zijn alleen voor vrede wanneer zij dat goedkeuren. Ik citeer de website van PAX: “PAX heeft zich in enkele conflicten begripvol of positief uitgesproken over militaire inzet.“. Alweer een organisatie die vreselijk door de mand valt en achter de propaganda trein aanloopt.

Ze zijn tegen atoomwapens maar houden hun mond als Rutte die levert aan Zelensky.

Ik ga in op een aantal grove leugens en duidelijke propaganda op de website van PAX:

Al sinds de annexatie van de Krim in 2014 zijn Rusland en Oekraïne in conflict.

Natuurlijk is dit een totaal verkeerde weergave van de feiten. De afscheiding van de Krim was het gevolg van een referendum waarbij 97% van de ingezetenen van de Krim voor afscheiding van Oekraïne stemden en voor aansluiting bij Rusland. Maar het “vrije westen” is niets gelegen aan referenda die niet welgevallig zijn, dat bleek zelfs in Nederland in 2016 toen 2/3 van de Nederlandse bevolking TEGEN een verdrag met Oekraïne stemde. Rutte ging gewoon door.

Daar komt bij dat de afscheiding van de Krim niet een oorzaak was van een conflict maar het gevolg van het conflict dat ontstond na de Majdan-staatsgreep in Kiev, gesteund door de VS met in de hoofdrol Victoria Nuland. Eind februari 2014, nadat er 116 doden vielen in Kiev en de gekozen regering, waaronder President Viktor Janoekovytsj, werd afgezet en verjaagd, wilden de ingezetenen van de Krim het nieuwe regiem in Kiev niet erkennen en organiseerden een referendum op 16 maart 2014. We mogen dus concluderen dat, buiten de leugens, PAX niet alleen de tijdlijn verkeerd voorstelt maar oorzaak en gevolg gewoon omdraait.

Eind februari 2022 kwam het opnieuw tot een uitbarsting toen Rusland zonder aanleiding en onder valse voorwendselen Oekraïne binnenviel.

Zonder aanleiding? Daarmee ridiculiseert PAX tientallen jaren en misschien wel honderden jaren van geschiedenis. Belangrijke momenten in de geschiedenis worden genegeerd zoals:

  • de belofte van de NAVO om niet uit te breiden (1990)
  • de poging van de NAVO om Oekraine op te nemen in hun gelederen (2008) waarbij Poetin direct heeft laten weten dat dit onbespreekbaar was
  • de Majdan staatsgreep (2014) met de VS en Victoria Nuland (f*ck the EU) in de hoofdrol (tijdens de Olympische Spelen in Rusland).
  • de Minsk akkoorden (2014 en 2015) die alleen door Oekraïne en het westen werden geschonden (waarvan Merkel en Hollande toegegeven hebben dat het “schijnakkoorden” waren om Oekraïne meer tijd te gunnen zich te bewapenen)
  • jaren van belegering en onderdrukking van Loehansk en Donetsk door het regiem in Kiev (2016-2022) waardoor de aldaar wonende bevolking al jaren smeekte om hulp bij Rusland.

We kunnen nog wel even doorgaan maar het is duidelijk, naar ik aanneem.

Ook de valse voorwendselen zijn niet aan de orde: Poetin heeft direct aangeven dat deze militaire actie bedoeld was om de aldaar woonachtige en met geweld onderdrukte Russische meerderheid te helpen en wellicht te bevrijden. Valse voorwendselen is natuurlijk een typische “zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten” opmerking. Herinneren we ons nog wat de valse voorwendselen waren voor de inval in Irak? (Weapons of mass destruction).

Poetin heeft ook gedreigd met de inzet van kernwapens.

Ook dit is een grove leugen. Wat is er aan de hand? Poetin heeft een verdrag opgezegd dat voorschrijft dat de VS en Rusland elkaars kernwapens mogen controleren (dat moest wel 32 uur van te voren aangemeld worden). Dit is overigens al jaren niet meer gebeurd. Daarbij moeten we even duidelijk opmerken dat vele landen het NFU verdrag ondertekend hebben. NFU staat voor No First Use oftewel het afzien van als eerste inzetten van kernwapens. Het zijn juist de Verenigde Staten die dit verdrag NOOIT hebben geratificeerd.

De VS houden zich expliciet het recht voor om als eerste kernwapens in te zetten bij een conflict. Dus WIE dreigt er nu eigenlijk met kernwapens? Er is maar één land op de wereld dat kernwapens heeft ingezet in een oorlog en met die misdaad tegen de menselijkheid (het bewust vermoorden van minstens 200.000 burgers) tot op de dag van vandaag wegkomt.

De waarheid ligt bij deze oorlog niet in het midden. Rusland is de agressor en Oekraïne verdedigt zijn onafhankelijkheid.

Aldus het bijzonder vooringenomen standpunt van PAX, de vredesbeweging! WAARVAN AKTE! Zij zijn ook niet eens meer voornemens om over een mogelijke vrede te praten, getuige de website:

wij komen tot de conclusie dat onderhandelen met een bewezen onbetrouwbare partner als Rusland op dit moment niks oplevert

Die opmerking kan ik overigens helemaal niet plaatsen. Als je beweerd dat Rusland een “bewezen onbetrouwbare partner” is dan moet je ook de bewijzen leveren. Maar meer dan verdere leugens komt er niet uit: “de internationale afspraken rondom Oekraïne en haar grenzen zijn (te) vaak geschonden” en vervolgens “De Russische regering en het leger maken zich bovendien schuldig aan grove schendingen van de mensenrechten en het oorlogsrecht“. Waar haalt PAX die wijsheid vandaan? En nogmaals: Als je “bewezen” aanhaalt, doe er dan op zijn minst een linkje naar die bewijzen bij. Ik zal wel de bewijzen toevoegen dat Angela Merkel (DUI) en François Hollande (FRA) de zaak belazerd hebben tijdens de Minsk besprekingen en toen al oorlog voorbereiden.

Boven alles is het aan de Oekraïners zelf om te beslissen wanneer ze bereid zijn waarover te onderhandelen

Ook deze opmerking geeft weer dat PAX totaal buiten de werkelijkheid leeft. Het is algemeen bekend dat Kiev eigenlijk al een akkoord had met het Kremlin in 2022 maar het was de toenmalige premier van het VK, Boris Johnson, die daar een stokje voor stak. Het regiem in Kiev heeft alles behalve de mogelijkheid om zaken zelf te beslissen.

Terwijl de gehele Nederlandse pers en Tweede Kamer suggereert dat Baudet geld heeft aangenomen in 2016 (tijdens het Oekraïne referendum) moeten we misschien eens kijken van wie PAX geld heeft aangenomen. Misschien George Soros? WAT ZEG JE? Moet ik dat bewijzen voordat ik dat suggereer? En Jesse Klaver?

En nu we het daar toch over hebben: Ik geloof er niks van dat er geld van het Kremlin naar Baudet is gegaan. Het zijn hele smerige insinuaties en er is geen enkel bewijs voor. Maar wat als dat wel zo is geweest? Baudet was destijds geen politicus. Geen volksvertegenwoordiger. Hij was lid van een denktank en mede-initiatiefnemer van het referendum. In die hoedanigheid is het toch absoluut niet verboden om fondsen te werven of aan te nemen. Als dat wel zo is dan moeten we misschien eens goed gaan kijken naar alle geldstromen van Amerikaanse Oligarchen richting organisaties in Nederland en Europa.

Ik zie geen vredesbeweging meer; alleen maar oorlogsbeweging.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

BLCKBX – De waarheid achter het ‘Kremlin geld’

DOWNLOAD DIT BLOG ALS PDF BESTAND

Dit bericht is geplaatst in Oekraïne met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.