Zembla

Op Youtube zat ik een uitzending van Zembla te kijken over genetisch manipuleren van voedsel en CRISPR. Op de BNN/VARA site kon ik hem niet vinden helaas; waarom is me niet duidelijk. Ik heb hiervan genoten. Goede uitzending; goed onderzoek, voor zover ik als leek kan bepalen; goed hoor en wederhoor; 2 kanten belicht; kortom, prima journalistiek volgens mij.

En Zembla maakte in het verleden ook geweldige reportages. Het was een van mijn favorieten. Zelfs toen in 2009 de WHO en onze eigen Ab Osterhaus een pandemie afkondigde was Zembla er als een van de eersten bij om dat eens goed onder een vergrootglas te leggen:

En ik zou dezelfde vragen, die ik hoor in deze reportage over de mexicaanse griep, nu willen horen over corona:

  • De overheid doet er alles aan om zoveel mogelijk mensen een prik te laten halen. Terwijl wetenschappers allang weten dat de prik helemaal niet goed werkt. Waarom krijgen mensen een prik die nauwelijks werkt?
  • Eigenlijk doet het RIVM net alsof er maar één virus is waaraan mensen overlijden. Maar 4 op de 5 “griepklachten” worden door andere virussen veroorzaakt. Virussen die ook kunnen leiden tot longontsteking en sterfgevallen. Virussen waartegen de prik niet werkt. Waarom wordt er dan specifiek tegen één virus geprikt?
  • Doemscenario’s met enorme sterftecijfers zijn dagelijks in de media. Maar wetenschappers zoals Ab Osterhaus liggen onder vuur. Ze zouden de noodzaak van vaccinatie overdreven hebben. Maar weten we eigenlijk wel hoeveel doden er vallen? Het hoge sterftecijfer van het RIVM is dus een schatting.
  • Prikken levert een gemiddelde huisartsenpraktijk duizenden euro’s extra inkomsten. Zou dat een rol kunnen spelen?
  • Over welke onderzoeken heeft het RIVM het precies? Waar zijn de wetenschappelijke bewijzen die laten zien dat de prik levens red? Die onderzoeken bestaan niet volgens epidemioloog Luc Bonneux (wederhoor!).
  • We hebben aangetoond dat pandemie-adviseurs inderdaad banden hadden met de industrie. Welke invloed heeft dat op het uitroepen van een pandemie?
  • De WHO schrapt, één maand voor het uitroepen van de pandemie, de voorwaarde dat de ziekte massale sterfte moet veroorzaken. Zo was het mogelijk de Mexicaanse griep als pandemie uit te roepen. Moet die wijziging ongedaan gemaakt worden?
  • De farmaceutische industrie heeft “slapende contracten” met WHO en overheden die automatisch van kracht worden bij een pandemie. De vaccinproducenten hebben dus een groot belang bij het uitroepen van een pandemie. Al jaren probeert de industrie invloed uit te oefenen op de politiek van de WHO. Belangrijke wetenschappers die de WHO adviseren onderhouden nauwe banden met vaccinproducenten. Welke invloed heeft dat op het uitroepen van een pandemie?

Zomaar 8 gemotiveerde vragen die ik hoor in de uitzending van 2009 over de “Mexicaanse griep pandemie“. Jazeker, ruim 10 jaar voor het uitbreken van de cojonaplandemie. Waarom stelt Zembla deze vragen nu niet?

Waarom kan Zembla nu geen onderzoek doen en een reportage maken over de zin en onzin van de coronapandemie? Waarom niet over Klimaatverandering en Oekraïne? Net zoals de eerdergenoemde “Engineering seeds” uitzending van gisteren. Goed onderzoek, hoor en wederhoor. Ook eens wetenschappers en deskundigen aan het woord laten die kritiek hebben zoals dr. Marik, dr. Malone of onze eigen professor immunologie Pierre Capel. Ze KUNNEN het blijkbaar nog wel.

Ik zou die vraag eens willen stellen aan deze onderzoeksjournalisten. Laat ze het eens uitleggen.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.