Gecontroleerde Oppositie

Het gaat er meer en meer over: Controlled Opposition, ofwel in gewoon Nederlands Gecontroleerde Oppositie. Vandaag nog kreeg ik een “waarschuwing“: Let op: Russel Brand is net als Andrew Tate Controlled Opposition! En zo heb ik dit al vernomen over David Icke, Brian Rose, Flavio Pasquino, en ik kan nog wel even doorgaan. Maar wat is dat eigenlijk? Controlled Opposition? Wat is de bedoeling en wat is de gedachte er achter? Ik duik er eens wat verder in en geef mijn bescheiden mening.


Om te beginnen wordt het soms geroepen door mensen die één ervaring hebben met iemand. Of soms zelfs maar één plaatje op internet hebben gezien: “Ik zag hem met zijn handen een vrijmetselaar gebaar maken …” hoor je dan zeggen. Dan vraag ik me serieus af of je dan verder alles van deze man kunt of moet negeren. Ook vraag ik me serieus af of alle vrijmetselaars ten dienste van TPTB staan, zonder meer en zonder uitzondering. Overigens zie ik dat teken zeer regelmatig in de context van HEAVY METAL concerten. Ook wordt het wel eens Corna of bokkengroet genoemd en staat het voor “vrede”. Soms heeft het ook een negatieve betekenis zoals in Italië: Daar is het een beschuldiging aan mannen die vreemd gaan en is het zelfs verboden op straffe van een boete.


Dan zijn er soms “openbaringen” van derden over een persoon die dan veelal zelf ingevuld worden als een teken van CO. Men heeft dan een klein detail “ontdekt” en vult zelf een heel verhaal in. Dat hebben we gisteren kunnen zien toen Martin Vrijland zelfs Flavio Pasquino en zijn BLCKBX van CO beschuldigde. Een klein onderzoekje mijnerzijds ontkracht de hele bewering meteen dus meestal is ook dit snel uit de wereld.


Meestal is het overigens persoonlijk en dat zegt al veel. Die methodes worden aan alle zijden gebruikt. De simpelste methode namelijk om iemand monddood te maken is zijn persoon aan te vallen en niet op de inhoud in te gaan. We zien dat vooral vanuit de MSM, de overheid en de rest van het narratief. Woorden als “complotdenker” en “Wappie” zijn natuurlijk wel bekende voorbeelden. Dat de “Wappies” zich dan ook wel eens schuldig maken aan persoonlijke aanvallen ligt voor de hand. Het wordt ons geleerd en aangereikt.

Beoordeel zelf ook wat er gezegd wordt over een persoon en vooral wat daarvan de consequenties zijn. Vaak kun je daar veel uithalen over de betrouwbaarheid van de informatie. Een voorbeeld: David Icke zou spreken op een demonstratie in Amsterdam. Onze overheid heeft alles in het werk gesteld om dat te voorkomen met als gevolg dat David de komende 2 jaar in geen enkel Schengenland welkom is. Zou men daar zoveel energie insteken als de informatie die hij brengt totale onzin is?


Soms ga ik, gewoon voor de lol, naar een “FactCheck” website om te kijken wat men gedebunked of (in Nederlands) “ontkracht” heeft. Dan ga ik dat onderwerp eens verder onderzoeken. Als men de moeite neemt het te ontkrachten gaat er, in ieder geval, iets vanuit waar men zenuwachtig van wordt.


Er zijn maar weinig mensen die met hun eigen ogen kijken en met hun eigen hart voelen.


En daar zit wederom de kern van de zaak: Het probleem is dat mensen zelf vaak geen mening willen of kunnen vormen over de inhoud. Men kijkt dan snel om zich heen en “vertrouwt” op de mening van een ander. Dan hoeven ze daar zelf niet over na te denken. Lekker makkelijk.

In feite is onze gehele politiek hierop gefundeerd. Men kiest niet voor een mening, een programma of een visie. Men kiest in de Tweede Kamer een persoon. En als deze persoon volledig omdraait qua mening, inzichten en visie en zich zelfs los maakt van de partij op welke lijst hij/zij stond mag hij/zij gewoon blijven zitten. We hebben dat al 2 keer kunnen zien bij bijvoorbeeld Wybren van Haga. Er wordt ons dus fundamenteel geleerd en aangeboden om een persoon te kiezen en niet een visie, een mening of een beleid. Dat is misschien wel een van de grootste misstanden in ons politiek systeem.


Beoordeel daden of gedrag en geen personen


Dat is voor mij in ieder geval de leidraad. Blijf luisteren naar iedereen en geef zo alle informatie een kans. Natuurlijk ontstaat er wel eens sympathie of antipathie, dat is heel menselijk. Maar probeer over de inhoud te oordelen en niet (vooraf) over de persoon die de inhoud aandraagt. Pas dan heb je werkelijk een keuze. Pas dan ben je echt VRIJ.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Vrijheid met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.