Hoe zinloos

In het voorjaar schreef ik mijn blog Realiteit Check. De pandemiewet was net door het parlement en alle misstanden van de afgelopen jaren zijn formeel gelegaliseerd.

Een vriendin stuurde me een tekst van een verbeten optimist; ik zou bijna zeggen een “bruikbare idioot” (©Jensen); mijnsinziens een persoon die ver van de realiteit af staat en onder een steen heeft geleefd, de afgelopen jaren:


Door deze pandemiewet wordt voor een steeds groter aantal mensen duidelijk dat hun belang niet wordt behartigd in de politiek en dat we collectief ons lot in handen van een ander hebben gelegd. Tegelijkertijd zal zo’n wet indien men deze ooit nodig hebben, dusdanig weinig draagvlak hebben, dat uiteindelijk niemand er gehoor aan zal geven.

Mijn reactie was duidelijk en voor mij logisch:

Niemand er gehoor aan zal geven? Heb jij opgelet in de voorbije 3 jaren? In de laatste decennia? 80% van de burgers volgt het narratief gedwee. Niet alleen wetgeving maar zelfs ongefundeerde “adviezen”. De overige 20%, die nog enigszins kritisch kunnen kijken, worden verstoten, gecanceld, voor complotdenker versleten en genegeerd. Uiteindelijk blijft er nog 2% over en die zijn prima te managen in de publieke opinie. Speciaal voor jou deze REALITY CHECK.

Vandaag kwam mijn reality check:

Zouden deze mensen de Geïnformeerde vaccinatiebeslissing hebben gelezen? Zouden ze het formulier hebben doorgenomen. Hebben ze überhaupt een klein beetje nagedacht? En ik denk aan de woorden van de verbeten optimist: “… dat uiteindelijk niemand er gehoor aan zal geven” en denk “DREAM ON“.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.