Verandering door taalgebruik

Telkens krijg ik (nog steeds) de vraag: wat kunnen we zelf doen? Ik heb daar al een paar antwoorden op gegeven zoals anders omgaan met je informatievoorziening en in 4 simpele stappen van corona af maar de vraag blijft me bereiken. Wat kun je nog meer doen? Buiten deze eerdere antwoorden (waar ik persoonlijk in blijf volharden) is er nog iets wat ik steevast blijf doen: taalgebruik corrigeren. Daar waar mensen de foute begrippen overnemen van onze politici moet je ze recht zetten.

Besmettingen

Onze politiek blijft praten over “besmettingen”. Marion Koopmans, medeauteur van de beruchte PCR-test-paper, heeft al meer dan een jaar geleden toegeven dat een “positieve PCR-test géén besmetting is“:

Het verhaal is helder dus als je gesprekspartner het heeft over “besmettingen”, wijs hem/haar er even op dat het géén “besmettingen” zijn maar positieve PCR-tests, vaak zonder symptomen en afgenomen omdat het verplicht gesteld is . Iets totaal anders!

Totaal aantal Covid-19-doden

Steeds komt men met het aantal doden. Dat is HET argument dat er toch WEL IETS AAN DE HAND MOET ZIJN.

Maar het bijzonder vreemde verschijnsel doet zich voor dat men gewoon door telt. Inmiddels al het 3e seizoen. LET WEL: Men telt ALTIJD per seizoen maar nu dus niet. Dat maakt het cijfer dus onnodig dramatisch. Leg je gesprekspartner uit dat tussen de 7 en 10 duizend GRIEP-doden per seizoen helemaal niet abnormaal is maar zelfs heel gewoon.

Overleden MET corona i.p.v. AAN corona

Sinds het begin van de (zogenaamde) “pandemie” telt men de “doden” op een zeer opportunistische wijze. De instructie van de WHO was duidelijk: iedere overledene die “positief test” moet ingevoerd worden als covid-19-slachtoffer. Ik schreef hier op 8 mei 2020 al een cryptisch blog over.

Er zijn lachwekkende voorbeelden geregistreerd zoals de bouwvakker die van de trap af viel maar dit wilde niet helpen. De registratie is gebleven tot op de dag van vandaag. Er wordt dus ernstig getwijfeld aan het aantal mensen dat werkelijk gestorven is AAN Covid-19 zoals al bleek uit een rechtszaak in Portugal; daar bleek dat het werkelijke cijfer nog géén 1% was van het “corona-dashboard-cijfer”. Dus heeft je gesprekspartner het over gestorven AAN corona, verbeter dit steevast in “MET corona“.

Vaccins

Iedereen weet dat de huidige prikken geen vaccins zijn; het is gentherapie (mRNA) en lijken niet eens op de klassieke vaccins. Dus telkens als je gesprekspartner “vaccin” zegt kun je hem corrigeren: Noem het gewoon prik, spuitje of zelfs GEN-Therapie.

Complotdenker, wappie of anti vaxxer

Als je kritisch bent wordt je snel gelabeld. Een sticker op de mens en je hoeft er niet meer naar te luisteren. Echter alle bovenstaande voorbeelden zijn algemeen bekend. Géén complottheorie of iets dergelijks. Gewoon door iedereen toegegeven en controleerbaar, via officiële kanalen. Als je de definities blijft corrigeren en het taalgebruik blijft aanspreken krijgt hopelijk je gesprekspartner een ander inzicht.

Blijf kritisch, blijf nadenken en blijf VRIJ.

Dit bericht is geplaatst in Corona met de tags , , . Bookmark de permalink.